KITAB CINTA AIDILFITRI (DOWNLOAD)
TELEMOVIE KITAB CINTA AIDILFITRI
TARIKH: 1 Syawal,
MASA: 8.30 malam
SALURAN: Tv Al Hijrah.DOWNLOAD TELEMOVIE KITAB CINTA AIDILFITRI
HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: jiwang


DOWNLOAD DRAMA KITAB CINTA (1-13 TAMAT
= http://www.perekacerita.com/2011/06/kitab-cinta-tv-al-hijrah.html
“Cintaku buat mu, bagaikan huruf-huruf yang terpateri di setiap helaian kitab.”


TELEMOVIE KITAB CINTA AIDILFITRI
Kisah percintaan wali dan mustika yang tergantung di dalam DRAMA KITAB CINTA (1-13 TAMAT) kini disambung didalam telemovie istimawa aidilfitri. Siapakah yang layak untuk mustika?? apakah terjadi kepada wali??? saksikanlah kesudahan kisah cinta warna warni ini


SINOPSIS KITAB CINTA
Sebuah drama yang diinspirasi dari Kisah Nabi Yusuf. Di mana lokasi akan dilakukan di Malaysia dan Acheh, Indonesia. Seorang gadis bernama Mustika seorang pelajar di Universiti Islam Malaysia yang cantik dan sosial. Dia sememangnya tidak berminat belajar disitu apatah lagi terpaksa untuk memakai tudung. Dia sering ditegur kerana pemakaiannya yang melanggar etika University.

Satu hari Mustika telah di pilih oleh pihak Universiti untuk dihantar membuat tesis semesta akhir mengenai pembagunan manusia di Acheh dan menetap di kampung Cot, Meulaboh Acheh selama 3 bulan. Di kampung itu tinggalnya seorang jejaka tampan bernama Wali Hanafi bersama ayahnya, yang bertugas sebagai ustaz di sebuah pesantrean. Berbagai peristiwa yang menarik berlaku sepanjang berada disana yang membuatkan secara tidak langsung Mustika mula berubah dan tanpa disedari dia juga mula menyukai Wali.

SUMBER ARTICLE DAN ARTICLE PENUH: http://www.perekacerita.com/2011/06/kitab-cinta-tv-al-hijrah.html