LIBAS (DOWNLOAD)


Libas
Pengarah : Jurey Latiff Rosli
Syarikat Penerbit : MDAG Marketing Sdn. Bhd
Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Komedi, Aksi
Klasifikasi : U - Untuk tontonan umum
Tarikh Tayangan : 29 September 2011
Pelakon: Rosyam Nor, Scha, Johan Raja Lawak, Beego, Mohd Fadzly bin Kamarulzaman, Mohd. Razib
DOWNLOAD FILEM LIBAS
FILESONIC = DOWNLOAD
FILESERVE = DOWNLOAD
WUPLOAD = DOWNLOAD
UPLOADSTATION = DOWNLOAD
MEDIAFIRE = PART1, - PART2,
HOTFILE = PART1, - PART2, - PART3, - PART4
Kredit: jiwang, jieazzmovie, cyberez


SINOPSIS LIBAS
Adnan Saladin seorang pakar Libasan dalam permainan sepak takraw (Libas). Dia di gelar sebagai raja libas Malaysia. Kehebatan libasan Raja Libas sangat digeruni pasukan lawan terutamanya dari pasukan Siam (Thailand). Kecederaan berlaku mengakibatkan tekong Malaysia (Dali) parah apabila Libas gagal menampan libasan kuat AK Nangkhon lalu terkena dadanya. Akibatnya Malaysia tumpas kepada Thailand untuk kali kedua berturut-turut. Jurulatih dan rakan sepasukan, Megat turut menyalahkan Adnan Saladin kerana kekalahan itu sehingga Jurulatih sanggup memutuskan pertunangan Adnan Saladin dengan anaknya, Ratna.

Raja Libas resah apabila diketahui Mr. Wilson menawarkan perlawanan Libas lebih awal dari selalunya untuk mendapatkan bola warisan yang mempunyai nilai sejarah dan kuasa mistikal. Tawaran lumayan diberikan kepada pasukan Thailand demi mendapatkan bola warisan tersebut yang berada pada Raja Libas. Raja Libas berfikir siapa yang harus dia ambil sebagai pemain bagi mengekang kehebatan pemain Thailand.

Akhirnya Raja Libas dapat menemui pemain baru dan mengumpulkan regu pasukan yang terdiri daripada Megat (pemain lama), Hamadi dan Kumok yang merupakan taruhan Libas untuk menentang Thailand nanti... Diperlawanan akhir, pasukan Malaysia teruk dibelasah oleh pasukan Thailand. Mampukah Raja Libas mempertahankan maruah negara. Nantikan kesudahannya...