TEROWONG (1-13 TAMAT)
TEROWONG (TV3)
PELAKON: Rebecca Nur Al-Islam, Beego, Talha Harith, Zulkiflee
MULAI: 15 September 2011,
MASA: 9.30 malam,
EPISODE:13 episod
MENGANTIKAN DRAMA : YOU SAKA PERGI JAUH JAUH (1 - 13 TAMAT)

DOWNLOAD DRAMA TEROWONG (TV3)
Terowong Episod 1 = DOWNLOAD
Terowong Episod 2 = DOWNLOAD
Terowong Episod 3 = DOWNLOAD
Terowong Episod 4 = DOWNLOAD
Terowong Episod 5 = DOWNLOAD
Terowong Episod 6 = DOWNLOAD
Terowong Episod 7 = DOWNLOAD
Terowong Episod 8 = DOWNLOAD
Terowong Episod 9 = DOWNLOAD
Terowong Episod 10 = DOWNLOAD
Terowong Episod 11 = DOWNLOAD
Terowong Episod 12 = DOWNLOAD
Terowong Episod 13 (TAMAT) = DOWNLOAD
Kredit: jiwang.org

SINOPSIS TEROWONG (TV3)

Terowong merupakan kisah misteri di mana seseorang akan terperangkap ke satu alam lain selepas melalui sebuah terowong di lebuh raya. Keunikan terowong ini ialah mangsa-mangsanya dipilih melalui pengalaman setiap individu, dikalangan mereka yang bertuhankan nafsu dan menjadikan syaitan sebagai sahabat yang mengakibatkan kerosakan nila-nilai murni di jiwa mereka sehingga sanggup menggadai maruah demi sebuah cinta.

Terowong misteri ini muncul untuk memerangkap mangsanya setiap malam. Terowong ini akan memerangkap manusia yang pernah menjadi mangsa kebuasan nafsu orang yang tak berhati perut yang sanggup merogol serta membunuh dan juga yang membuang bayi kerana terlanjur.Dan kini roh-roh yang belum aman ini akan menjelma melalui Terowong ini untuk memberi pengajaran kepada mereka yang masih belum bertaubat agar kembali ke jalan yang di redhai ALLAH S.W.T sebelum terlambat.


Mangsa-­‐mangsa Terowong misteri ini akan hilang dari alam nyata samada ianya berakhir dengan kematian yang tragis atau mereka ini akan menjadi seorang yang hilang akal fikiran dan akhirnya mati dalam kesesatan serta kedaifan melainkan mereka ini bertaubat dengan sebenar-­‐benar taubat dan kembali ke jalan yang benar.