IQRA (DOWNLOAD)


IQRA
TARIKH: 16 Oktober 2011
MASA: 10.00malam
Telefilem Anugerah Skrin 2011
Pelakon: Eman Manan, Jasmin Hamid, Aeril Zafril, Nelydia

DOWNLOAD IQRA
MEDIAFIRE =
PART1, - PART2

SINOPSIS IQRA
Sebuah kisah mengenai Arman yang berjaya di dalam kerjayanya namun mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang muslim. Arman berpindah ke rumah banglo lebih besar dan mewah selepas kejayaan syarikatnya. Sejak berpindah ke rumah tersebut, Arman sering didatangi oleh seorang lelaki misteri yang membaca Al-Quran.

Lelaki tersebut muncul di hadapan rumahnya dan memperkenalkan diri sebagai Pak Kudus ketika Arman menganjurkan parti sempena berpindah rumah baru. Pak Kudus menghadiahkannya sebuah Al-Quran baru tetapi Arman hanya menyimpannya dalam bilik stor. Suatu malam Arman termimpi tentang Pak Kudus yang menyuruhnya membaca Al Quran. Arman cuba mencampak Al-Quran tersebut tetapi muncul pula bayang hitam yang datang dan terus menampar muka Arman.

Arman tersedar dan terkejut melihat mukanya yang merah. Arman terdengar lagi bacaan Pak Kudus. Puas Arman mencari Al- Quran di dalam bilik stor tetapi tidak dijumpai. Arman masuk ke biliknya dan terkejut melihat Al Quran itu di atas rehal yang sudah terbuka…