JALAN SONGSANG (DOWNLOAD)

JALAN SONGSANG
MASA: 10 Malam
Pelakon: Johan As’ari (Botak), Hairi Safwan Aznan, Zizan Nin, Wan Sharmila, Sheila Mambo.
SLOT: Cerekarama TV3
TARIKH: 29October 2011


DOWNLOAD JALAN SONGSANG
HOTFILE =
DOWNLOAD
Kredit: Kepalabergetar


SINOPSIS JALAN SONGSANG
mengisahkan seorang ustaz muda (Zizan Nin) dan penceramah bebas yang cuba mendekati golongan remaja dan belia yang bermasalah serta jauh tergelincir dari norma-norma kehidupan harian mereka.

Hakikatnya, bukan senang untuk berdakwah dan membimbing mereka ke jalan yang benar, untuk mendapat keredhaan Allah swt. Beliau di pandang serong oleh masyarakat, kerana sering di lihat mengunjungi lorong-lorong gelap dan pusat hiburan di tempat muda mudi berhibur. Suatu hari, Yunus terlibat dalam kemalangan. Dia diselamatkan oleh Farisha, 19 tahun.


Yunus dirawat di hospital bersama abang Farisha, Hud, yang turut cedera dalam kemalangan itu. 6 bulan kemudian, Farisha meminta pertolongan Yunus untuk menjamin Hud yang ditahan atas tuduhan jenayah. Disebabkan yakin Hud dianiaya, Yunus menolong. Setelah melihat kehidupan mereka yang jauh dari Islam, Yunus terpanggil mahu memimpin mereka ke jalan yang benar. Sejak itu, Yunus bergaul dengan mereka di kawasan ‘gelap’ yang dihuni pelacur, penagih dadah, gangster dan sebagainya. Apakah yang berlaku selepas itu?