ARIANA MIKHAIL (1 - 16 TAMAT)

ARIANA MIKHAIL
SALURAN: TV9
SLOT: Ratu
Hari Tayangan: setiap Isnin dan Selasa,
Masa Tayangan: 8.30 malam
Mula Tayangan: 16 Januari.
PELAKON : Nora Danish-Sein Ruffedge-Riezman Kuzaimi
EPISOD : 15 Episod
MENGANTIKAN: DRAMA KARMA (1- 14 TAMAT)ARIANA MIKHAIL (ULANGAN 2013)
SALURAN: TV3
SLOT: Samarinda
EPISOD: 15 episod
MULAI: 10/4/2013
MASA: 10 Malam
HARI: hari selasa hingga khamisPELAKON : Nora Danish-Sein Ruffedge-Riezman Kuzaimi
EPISOD : 15 Episod

EPILOG CINTA KHIRANA (TV3) DITANGGUHKAN
DOWNLOAD ARIANA MIKHAIL (1 - 16 TAMAT)
Ariana Mikhail Episod 01 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 02 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 03 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 04 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 05= DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 06 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 07 = DOWNLOAD 10/5 new
Ariana Mikhail Episod 08 = DOWNLOAD 10/5
Ariana Mikhail Episod 09 = DOWNLOAD - New
Ariana Mikhail Episod 10 = DOWNLOAD - New
Ariana Mikhail Episod 11 = DOWNLOAD - new
Ariana Mikhail Episod 12 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 13 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 14 = DOWNLOAD
Ariana Mikhail Episod 15 = DOWNLOAD - new
Ariana Mikhail Episod 16 (TAMAT)  = DOWNLOAD - new
Kredit: kepalabergetar, jiwangSINOPSIS ARIANA MIKHAIL (TV9)

Cerita bermula di Paris, France dimana Mikhail telah tamat pengajiannya di Universiti Kingston, London pergi bercuti ke Paris dengan sahabat karibnya Jamil yang merupakan senior Mikhail di universiti, hubungan mereka rapat seperti abang dan adik. Dalam percutian itu, Mikhail berniat hendak mencari teman wanita Peranchis kononnya. Tetapi adalah disebaliknya telah bertemu dengan Ariana juga singgah bercuti ke Paris daripada Amerika Syarikat sebelum pulang ke Malaysia.

Ariana yang lulusan hiasan dalaman bercuti bersendirian kerana ingin mencari pengalaman dengan dunia hiasan di Eropah. Dalam pertemuan itu berlaku disebuah cafe di bandar Paris, Apabila Ariana membantu Mikhail daripada di marahi yang cuba mengorat wanita Peranchis dengan mengaku Mikhail teman lelakinya. disebabkan Mikhail tidak memahami bahasa ’Peranchis’. Mikhail marah dengan tindakan Ariana yang melepaskan peluangnya tetapi Ariana menjelaskan pada Jamil yang kebetulan ke tandas akan perbuatan Mikhail mengusik wanita peranchis yang telah mempunyai teman lelaki itu salah. Lainlah kalau wanita itu yang berminat dengan Mikhail. Sikap Mikhail yang tidak berterima kasih serta berlagak dan sombong membuat Ariana tidak berminat untuk berkawan walaupun dia tahu mereka sebangsa.

Jamil meminta maaf bagi pihak Mikhail, kerana mereka baru sahaja sampai bercuti di Paris. Ariana boleh sedikit berbahasa Peranchis mengingatkan Jamil agar menjaga tingkah laku Mikhail. Bagi membalas budi,Jamil mengajak Ariana makan malam tetapi Mikhail tidak berminat untuk turut serta kerana dia tidak meminati Ariana. Mikhail mengingatkan Jamil jangan buang masa sebab kalau nak gadis melayu balik ke Kuala Lumpur nanti mereka akan bertemu ramai. Jamil menasihatkan Mikhail jangan bongkak nanti dia akan tergila-gilakan Ariana. Tetapi Mikhail ketawakan kata-kata Jamil serta menyuruh Jamil saja mengorat Ariana sekiranya dia berminat.

Bak kata orang tua-tua, “Jangan benci dengan seseorang itu, nanti lama-lama sayang.” Itulah yang terjadi kepada Mikhail apabila dia mula jatuh hati kepada Ariana yang telah menjaganya ketika dia sakit. Mikhail telah memohon maaf kepada Ariana atas sikapnya sebelum ini. Ariana memaafkan Mikhail dan sejak itu mereka mula rapat dan berkawan sehingga lahirnya bibit-bibit cinta.

Pada suatu hari dengan secara tiba-tiba, Mikhail telah meminta Jamil untuk menguruskan pernikahannya dengan Ariana di Paris kerana dia tidak mahu kehilangan Ariana. Jamil menganggapkan Mikhail sudah hilang kewarasan kerana masih terlalu awal untuk mereka berkahwin tetapi Mikhail bersungguh-sungguh untuk mengahwini Ariana. Malam itu, Mikhail melamar Ariana dan keadaan yang romantis membuatkan Ariana terharu dan menerima lamaran Mikhail. Mereka telah bernikah di salah sebuah masjid di Paris.

Tetapi keesokan harinya, selepas satu malam bersama sebagai suami isteri, Mikhail mendapati Ariana sudah tiada lagi di sebelahnya. Mikhail menyangka Ariana keluar untuk membeli-belah tetapi dilihatnya beg pakaian Ariana pun sudah tiada. Puas Mikhail dan Jamil mencari Ariana di tempat-tempat yang selalu mereka kunjungi ketika di Paris namun tiada. Hanya sepucuk surat yang diutuskan kepada Mikhail…

Apakah isi kandungan surat tersebut? Ke manakah Ariana dan mengapa dia menghilang begitu sahaja dengan seribu tanda tanya? Mari kita sama-sama ikuti jalan cerita romantis “Ariana Mikhail” bermula 16 Januari ini pada setiap hari Isnin dan Selasa jam 8.30 malam!