IKAN BAKAR (DOWNLOAD)
IKAN BAKAR (TV3)
Cerekarama Sabtu
TARIKH: 7 januari 2012
MASA: 10.00malam
PELAKON: Rusdi Ramli, Lisdawati, Zed Zaidi, Fadzrin Daniel, Kismah Johar, Azman Nor, Yeop Hitler, Kay Haslinda.DOWNLOAD IKAN BAKAR
HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetar
SINOPSIS IKAN BAKAR
Ikan Bakar menceritakan Baharom yang berusia lewat 30an. Dia pada mulanya seorang bapa yang normal tetapi setelah mengalami penyakit misteri, Baharom menjadi seroang lelaki yang kelihatan seperti kurang siuman. Sikapnya seperti kanak-kanak terencat akal dan tidak boleh menyebut perkataan dengan jelas sehinggakan dia digelar ‘Rom Calar’. Baharom mempunyai isteri bernama Shakinah yang sangat menyayanginya.

Perasan cemburu Bakar terhadap bapanya sendiri mula meluap-luap bilamana Shakinah pula terlalu menyebelahi Baharom. Bakar yang hilang ramai kawan berkenalan dengan Rozali yang baru berpindah ke situ. Dia telah menghadiahkan Bakar dengan seekor ikan emas sempena harijadinya. Rozali yang pandai mengambil hati kanak-kanak menyebabkan Bakar mudah erat dengannya.

Bakar yang tidak pernah mendapat hadiah harijadi sangat sayangkan ikan emas itu dan tidak membenarkan Baharom mendekati langsung balang ikan emasnya kerana takut bapanya membunuh ikannya. Namun siapakah Rozali sebenarnya? Apakah kesudahan perasaan cemburu Bakar terhadap bapanya sendiri? Jangan lupa menonton drama menarik ini menerusi Cerekarama, TV3 pada jam 10 malam .