MAKBUL MUSIM 2 (DOWNLOAD)


MAKBUL MUSIM 2
PELAKON: Dato’ Jalaluddin Hassan, Kartina Aziz, Yushazazi Yusof, Prof.Samad Salleh, Khatijah Tan, Abu Bakar Juah, Zulkifli Ismail, Sheila Mambo, Wan Maimunah dan Zakaria Yusof Rafidah Ibrahim, Yatt Hamzah, Tania Zainal, Khatijah Tan dan Fadhil Dani.
EPISOD : 13 Episod
MULAI: 15 Mac 2012,
HARI: setiap Khamis,
MASA: 9.00 malam

DOWNLOAD MAKBUL (TV2)
Makbul Episod 01 = XDE
Makbul Episod 02 = DOWNLOAD
Makbul Episod 03 = DOWNLOAD
Makbul Episod 04 = DOWNLOAD
Makbul Episod 05 = DOWNLOAD
Makbul Episod 06 = DOWNLOAD
Makbul Episod 07 = DOWNLOAD
Makbul Episod 08 = DOWNLOAD
Makbul Episod 09 = DOWNLOAD
Makbul Episod 10 = DOWNLOAD
Makbul Episod 11 = XDE
Makbul Episod 12 = DOWNLOAD
Makbul Episod 13 (TAMAT) =
KREDIT: KEPALABERGETARSINOPSIS MAKBUL MUSIM 2
Menerusi episod akhir musim lalu, drama ini merungkai jawapan terhadap segala peristiwa yang telah berlaku di mana apabila konflik sampai ke kemuncaknya, Anuar bersembunyi dari orang-orang kampung di rumah Bol. Dia bertanyakan kepada Bol apakah yang didoakan Bol semasa berada di Mekah. Bol memberitahu bahawa dia mendoakan agar tiga doa yang didoakan oleh Encik Anuar dimakbulkan dengan syarat doa itu haruslah dalam satu nafas.

Musim terbaharunya pula mengisahkan keterujaan Bol yang bersikap ‘lurus bendul’ terhadap doa yang dipanjatkan Anuar ketika berada di depan Kaabah supaya jodoh untuknya dimakbulkan Allah. Datuk Kahar cadangkan pada Anuar agar melantik jurutera baru. Datuk Burhan dan Datin Zurina berpakat untuk bantu tadika kampung.
Sementara itu, Bol sibuk mencanang satu kampung bahawa dirinya akan berkahwin kerana yakin doa Anuar di depan Kaabah tentang jodohnya akan termakbul. Namun dia digelakkan oleh Kiah yang percaya tiada siapa ingin menjadi isteri Bol. Pak Imam tawarkan kepada AJK Masjid siapa yang mahu bermenantukan Bol namun semuanya menolak.

Ketika itu muncul Suzana yang kemudiannya mengisi kekosongan jawatan jurutera yang ditawarkan oleh Anuar. Hanum pula diterima menjadi guru tadika di kampung mereka. Bol ternampak Hanum di tadika dan mula tertarik padanya. Bol seronok apabila Hanum mengajaknya belajar menulis dan membaca di tadika.

Anuar cuba meyakinkan Suzana tentang peranan doa dalam diri setiap muslim kerana gadis itu kurang yakin doa seseorang itu akan dimakbulkan Allah. Hubungan Anuar dan Suzana kemudiannya menimbulkan perasaan kurang senang Jamiah, isteri Anuar.

Penghulu cuba membuat transformasi kampung mereka termasuklah mengadakan gotong-royong membersihkan kawasan kampung. Kehadiran samseng kampung, Rafidi mencetuskan kegusaran penduduk kampung hinggalah satu hari Bol cedera teruk dipukul oleh Rafidi kerana dia mempertahankan Hanum.

Sejak itu Hanum menyedari keikhlasan Bol dan sudi untuk bernikah dengannya. Rafidi pula serba salah kerana rombongan pihak Burn yang mahu melamar adiknya, Nini membatalkan niat menjodohkan mereka dengan alasan Nini adik kepada seorang samseng.

Lalu bagaimanakah kesudahannya? Termakbulkah hasrat Bol menikahi Hanum atau sebaliknya? Saksikan drama sarat pengajaran ini hanya di