MAHABBAH (1 - 25 TAMAT)

DRAMA MAHABBAH (TV3)
MULAI: 27 Mac 2012
MENGGANTIKAN: Pelangi Kasih.
HARI: Setiap Selasa dan Rabu 10.30 malam @ Khamis jam 9.30 malam.
PELAKON:Nur Fathia, Azlee Khairi, Dato Jalaluddin Hasan, Aida Aris, Fazlina Ahmad Daud dan Aiman Hakim Redza
SLOT: Samarinda TV3
SINOPSIS DRAMA MAHABBAH (TV3)
Mahabbah membuktikan setiap insan mempunyai persepsi tersendiri mengenai cinta. Tan Sri Sabri (Dato’ Jalaludin Hassan) menganggap sebuah perkahwinan itu tidak seharusnya berlandaskan cinta semata-mata, malah harus berlandaskan legasi perniagaan. Tan Sri Sabri menganggap Sabila (Nur Fathia Latiff) tidak layak untuk menjadi menantunya, malah merasakan Sabila adalah pesaingnya yang akan mempengaruhi hidup Iskandar. Dia merasakan hubungan itu perlu dihalang dan memaksa Iskandar (Azlee Khairi) untuk membuat pilihan, samada keluarga atau Sabila.

Walau apapun rintangan yang datang menguji, cinta Iskandar terhadap Sabila melebihi dari segalanya. Iskandar tetap dengan pendiriannya untuk berkawin dengan Sabila. Sesungguhnya, takdir menyebelahi Iskandar dan hajat untuk berumahtangga bersama Sabila menjadi kenyataan. Selepas berkahwin, mereka dianugerahkan cahaya mata yang bernama Asyraf. Meskipun kehidupan Iskandar bahagia di samping keluarga tersayang, namun di sebalik kebahagian itu dia terpaksa menanggung derita akibat daripada penyakit kanser yang dihadapinya.

Iskandar cuba menyembunyikan penyakit kanser yang dialaminya dari pengetahuan Sabila. Namun begitu penyakitnya itu bertambah teruk sehingga menyebabkan dia pengsan. Iskandar dikehendaki untuk menjalani pembedahan dan ini memaksa meminta pertolongan dari bapa mertuanya. Tan Sri Sabri bersetuju untuk menghulurkan bantuan tetapi mengenakan syarat supaya Sabila meninggalkan Iskandar dan Asyraf.

Sabila bersetuju untuk menuruti syarat bapa mertuanya itu dan meninggalkan Iskandar sejurus pembedahan dilakukan. Berbulan lamanya Iskandar menanti kepulangan Sabila. Namun penantian itu berakhir dengan kehadiran surat cerai daripada Sabila. Sabila terpaksa menipu dengan memberi alasan bahawa dia ingin kembali ke pangkuan bekas kekasihnya. Tan Sri Sabri berusaha untuk menjodohkan Iskandar dengan pilahannya, Kartina (Anzalna Nasir). Selepas beberapa tahun, Iskandar menjumpai Sabila menerusi majalah sebagai pereka fasyen yang berjaya.

Asyraf disahkan mempunyai masalah lemah jantung dan memerlukan penderma. Sejurus Sabila mengetahui mengenai penyakit yang dialami oleh Asyraf, dia terus datang untuk menghulurkan bantuan. Pada masa yang sama, Iskandar ingin mengetahui kebenaran daripada Sabila. Berjayakah Iskandar mendapat kebenaran yang bertahun lamanya disembunyi oleh Sabila? Adakah kepulangan Sabila akan mengubah segala-galanya? Berjayakah Iskandar dan Sabila mengecapi kebahagian yang pernah punah sebelum ini? Ingin mengetahui apakah yang berlaku seterusnya?

Jangan lepaskan peluang menyaksikan Mahabbah menerusi slot Samarinda, setiap hari Selasa dan Rabu jam 10.30 malam manakala pada hari Khamis jam 9.30 malam di TV3. Penonton yang terlepas menyaksikannya boleh menonton melalui laman sesawang Tonton di www.tonton.com.my dan juga layari Facebook & Twitter tv3malaysia untuk mendapatkan berita terkini mengenai drama MAHABBAH.DOWNLOAD DRAMA MAHABBAH (TV3)
Mahabbah Episod 01 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 02 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 03 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 04 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 05 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 06 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 07 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 08 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 09 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 10 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 11 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 12 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 13 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 14 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 15 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 16 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 17 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 18 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 19 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 20 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 21 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 22 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 23 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 24 = DOWNLOAD
Mahabbah Episod 25 (TAMAT) = DOWNLOAD
KREDIT: Kepalabergetar