PAAN PAIZ (DOWNLOAD)

PAAN PAIZ (TV3)
MULAI: 11 April 2012
HARI: setiap hari Rabu
MASA: 10 malam
EPISOD: 13 episod
PELAKON: Zahiril Adzim, Zalif Sidek, Sari Yanti, Norhayati Taib dan Razak Ahmad.DOWNLOAD PAAN PAIZ (TV3)
Paan Paiz Episod 01 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 02 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 03 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 04 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 05 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 06 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 07 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 08 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 09 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 10 = DOWNLOAD
Paan Paiz Episod 11 =
Paan Paiz Episod 12 =
Paan Paiz Episod 13 (TAMAT) =
KREDIT: Kepalabergetar, Jaki
SINOPSIS PAAN PAIZ (TV3)
mengisahkan 2 sahabat karib yang berkawan rapat sejak zaman kanak-kanak. Paan (Zalif Sidek) seorang yang malas, loyar buruk dan suka menjawab manakala Paiz (Zahiril Adzim) seorang yang kacak, bergaya dan rajin. Paiz memulakan kerjayanya sebagai seorang arkitek tetapi Paan masih tidak mempunyai pekerjaan yang tetap. Mereka tinggal bersama dan sering melakukan aktiviti bersama pada waktu lapang. Paan terkejut apabila Paiz bercadang untuk kahwin.

Paan mula menyiasat. Satu kejutan demi satu kejutan berlaku dan kejutan akhir adalah yang paling mengejutkan Paan! Dia tidak menyangka bahawa wanita yang akan ‘merampas’ kawan baiknya ialah adik perempuannya sendiri, Dira (Sari Yanti).

Bimbang akan kehilangan kawan karibnya selepas Paiz berumah tangga, Paan sengaja menimbulkan pelbagai masalah walaupun Paiz bakal memperisterikan adiknya. Namun, kerisauan Paan tidak berpanjangan kerana Paiz tidak bercadang untuk berpindah keluar daripada rumah tersebut selepas kahwin.

Dira mula rimas dengan abangnya yang asyik memerap di rumah tanpa membuat apa-apa. Paiz asyik bersama Paan dengan aktiviti harian mereka dan jarang meluangkan masa untuk Dira. Bagi mendapatkan kembali suaminya, Dira telah mengikut nasihat Kak Leha (Norhayati Taib) untuk mencari jodoh untuk Paan dengan harapan Paan cepat kahwin dan pindah dari sana. Apakah rancangan Dira akan berhasil?