BILA PAPA PAKAI KEBAYA (TV1)

Bila Papa Pakai Kebaya
TARIKH: 17 Jun
slot Panggung Ahad
PELAKON: Siti Fazurina, Zaibo, Maimon Mutalib, Yus Raja Lawak, Zarina AF dan Kismah Johar ini.SINOPSIS BILA PAPA PAKAI KEBAYA (TV1)
Bila Papa Pakai Kebaya mengetengahkan watak Zaini yang menjadi penganggur setelah dibuang kerja oleh majikannya. Dia berusaha gigih mendapatkan pekerjaan namun nasib tidak menyebelahinya kerana tawaran kerja hanya terbuka luas kepada golongan hawa.

Satu hari dia mendengar cerita majikan isterinya memerlukan pekerja untuk menjadi penyambut tetamu dan telefon. Namun tawaran itu hanya untuk wanita. Ketika itu terlintas di fikirannya untuk menyamar sebagai wanita dengan mengenakan kebaya untuk ke tempat kerja. Pada masa yang sama dia dapat memantau pergerakkan isterinya yang seringkali pulang kerja lewat.

Zaini seronok dengan penyamarannya hingga satu hari ianya terbongkar. Lalu apakah yang terjadi seterusnya? Apakah rahsia yang disembunyikan Maria daripada pengetahuan Zaini apabila satu hari dirinya ditangkap curang dengan bekas teman lelakinya, Ashraf? Siapa pula Suhana yang muncul di pertengahan telemovie ini?