MAAFKAN AKU (DOWNLOAD)

MAAFKAN AKU (TV3) - CEREKARAMA RAMADAN
TARIKH: 28 Julai,
MASA: 10.00 mlm – 12.00 tghmlm
HARI: Sabtu
PELAKON: Syazwan Zulkifly, Zahiril Adzim, Datuk Rahim Razali, Rosnah Johari, Nora Danish, Hisham Ahmad Tajuddin, Maisarra Syahirah
"ORANG YANG GAGAH ADALAH ORANG YANG DAPAT MENGAWAL SIFAT AMARAHNYA, DAN ORANG YANG PENYABAR ADALAH ORANG YANG DAPAT MEMAAFKAN ORANG LAIN" - Marya Khuraisha

DOWNLOAD MAAFKAN AKU
HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetar


SINOPSIS MAAFKAN AKU (TV3)
Seluruh warga Madrasah Murafah riuh rendah apabila Firdaus Hazadi ditangkap atas tuduhan menjadi pencuri. Walaupun ada kemungkinan Firdaus dianiayai rakan sebiliknya, Zarul, dia telah dihukum tanpa usul periksa. Pakaian Firdaus telah ditanggalkan, diikat dan dipukul dengan cemeti sebelum dibuang dari Madrasah Murafah.

Ahli keluarganya juga tidak mempercayainya kecuali adiknya, Amani. Kecewa dengan tindakan ahli keluarganya, Firdaus bertindak meninggalkan rumah untuk mencari ketenangan. Akibat tertekan, Firdaus terjebak dengan kegiatan mencuri dompet. Satu hari, Firdaus telah mencuri beg kepunyaan Marya. Alangkah terkejutnya apabila gambar sahabatnya, Zahrul ada dalam isi dompet tersebut.

Rupa-rupanya Marya Khuraisha merupakan teman wanita Zahrul sedangkan Zahrul sudah bertunang dengan Natasya. Dendamnya terhadap Zahrul belum terbalas. Akhirnya Firdaus nekad ke rumah Marya di Villa Amrila berdasarkan alamat yang terdapat dalam dompet yang dicurinya. Insiden silap nombor rumah telah membawa Firdaus berjumpa dengan Haji Habsyi yang sangkakan Firdaus ialah ustaz yang datang untuk mengajar cucunya. Apakah yang akan berlaku seterusnya?