APA CELOP RAYA (TV3)

APA CELOP RAYA (TV3)
TARIKH: Malam Raya
MASA: 9 Malam
PELAKON: Kamal Adli, Taiyuddin Bakar, Amanda Misbun, Ika Nabila, Azad Jasmin, Shenty Feliziana, Puteri Sarah, Amran Ismail


SINOPSIS APA CELOP RAYA (TV3)

Apa Celop Raya’ merupakan kesinambungan daripada drama bersiri ‘Apa Celop’. Mengisahkan tentang tiga pasangan iaitu Aman dan Julia, Sawi dan Munirah serta Mako dan Sofia yang bakal menyambut Hari Raya Puasa sebagai suami isteri untuk tahun pertama. Malah, isteri mereka juga sedang sarat mengandungkan anak sulung.

Di sebalik kegembiraan menanti kelahiran cahaya mata, mereka berdepan dengan masalah kewangan untuk menyambut ketibaan Hari Raya Puasa yang hanya tinggal dua minggu sahaja lagi. Mereka merancang untuk menyambut hari raya di kampung Aman bersama-sama dengan ibu bapa Aman.

Masalah kewangan Sawi dan Aman berpunca daripada kemerosotan bisnes penghantaran makanan pada bulan Ramadan sementara Mako berdepan dengan persaingan bengkel motor baru yang jauh lebih canggih. Permohonan pinjaman bank untuk membeli kereta pasti ditolak oleh pihak bank.

Dalam kerumitan memikirkan masalah kewangan, Aman, Sawi dan Mako telah bertemu dengan seorang gadis kilang, Izara beberapa hari sebelum Hari Raya. Izara menjadi mangsa mat rempit. Untuk menyelamatkan Izara, Aman terpaksa berlumba dengan raja rempit baru, Rudy, di Kuala Lumpur. Apakah yang akan berlaku nanti?