LEPAS RAYA HARAP BALAS (DOWNLOAD)

LEPAS RAYA HARAP BALAS (TV3)
HARI: Raya Ketujuh
TARIKH: 25 Ogos, Sabtu
MASA: 10.00 malam – 12.00 tengahmalam
PELAKON: Izzue Islam, Nur Fathia, Tasha Aziz, Rozita Che Wan, Cha Cha.
DOWNLOAD LEPAS RAYA HARAP BALAS
HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetarSINOPSIS LEPAS RAYA HARAP BALAS (TV3)
Kak Jemah, seorang janda yang mempunyai seorang anak perempuan, Aspalela (7 tahun) yang suka melaram. Tiga hari sebelum raya, Malik sekeluarga terpaksa pulang ke kampung kerana neneknya meninggal dunia.

Anak Malik, Syawal (9 tahun) tertarik dengan Aspalela. Bermulalah episode romantis antara Syawal dan Aspalela yang sering berbalas pantun. Bukan sahaja Syawal yang terkesima, malah hati Malik juga goyah tatkala melihat Kak Jemah. Hubungan Syawal dan Aspalela terputus selepas mereka pulang ke Kuala Lumpur.

Selepas 13 tahun, ramai pemuda kampung yang masuk meminang tetapi Aspalela menolak dengan alasan hatinya sudah dimiliki. Tambahan pula, Aspalela gembira dengan berita kepulangan pakcik Malik dan keluarganya yang akan pulang ke kampung. Namun, Syawal baru tamat pengajian di UK dan sudah bertunang dengan Jac.

Sikap kebaratan Jac tidak disenangi oleh Malik dan Ku Yam. Oleh itu, mereka cuba untuk menyatukan kembali cinta monyet antara Syawal dan Aspalela. Masihkah ada harapan bagi Aspalela untuk memiliki cinta Syawal setelah sekian lama tidak berhubung?