PEREMPUAN TANPA RAHIM (DOWNLOAD)

PEREMPUAN TANPA RAHIM
MASA: 10 Malam
BARISAN PELAKON :
Normah Damanhuri sebagai Kamariah
Siti Sharizah ( Eja) sebagai Syahidah
Faiz Fadzil sebagai Muiz
Putri Mardiana sebagai Haniza
Razali Husain sebagai Rahim
Azahan Rani sebagai Razi
Harun Salim Bachik sebagai Malim
Khatijah Tan sebagai Fatimah
Sharisa Chong sebagai Pauline
Adik Nina Emelyn bt Khairul Bahri sebagai Adik Mira
Adik Rafael El-Arash Bin Khairul Bahrin sebagai Adik Irfan
Meen Tahrin sebagai Amir ( Jururawat Lelaki).
HARI: Raya Ketujuh
TARIKH: 25 Ogos, Sabtu
MASA: 5.00 petang – 7.00 petang
DOWNLOAD PEREMPUAN TANPA RAHIM
HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetar


SINOPSIS PEREMPUAN TANPA RAHIM
KAMARIAH dirogol semasa balik dari kerja (ketika usia 26) oleh beberapa lelaki. Nasib baik ketika itu peminatnya MALIM menolong. KAMARIAH terhutang budi kepada MALIM. Ketika mendapati KAMARIAH mengandung, dia menawarkan diri menjadi suami tetapi KAMARIAH menolak kerana pada masa itu MALIM telah beristeri. MALIM berkeras untuk menikahi KAMARIAH dan kerana terdesak, KAMARIAH menerima usul MALIM. Mereka berkahwin dengan mengakui kepada keluarga, mereka telah terlanjur. FATIMAH isteri MALIM menuntut cerai kerana marah dan malu. MALIM terpaksa menceraikan FATIMAH.

KAMARIAH mahu gugurkan kandungan tetapi MALIM tidak membenarkan. Mereka lahirkan anak itu dan ibu KAMARIAH membela anak yang diberi nama SYAHIDAH itu. KAMARIAH hidup dalam keadaan paranoid dan membenci SYAHIDAH hingga dia tua dan mati keana padanya, SYAHIDAH tidak patut wujud dalam hidupnya. KAMARIAH hidup dalam kemurungan sampai tua kerana dia tidak mendapat rawatan kejiwaan menyebabkan dia tidak dapat memaafkan dirinya dan menerima peristiwa hitam itu sebagai takdir. Natijahnya, KAMARIAH turut memusnahkan hubungan kasih sayang anak-anaknya apabila HANIZA bermusuhan dengan SYAHIDAH dan MUIZ. Dan, yang lebih besar lagi dia tidak pernah memberi kasih sayangnya sebagai ibu kepada SYAHIDAH kerana menganggap SYAHIDAH itu sial.

'RAHIM' dalam naskah ini membawa tiga maksud:
1. RAHIM yang hadir di sisi SYAHIDAH sebagai suami (rahim zahir)
2. Rahim (uterus) seorang perempuan
3. Rahim 'sifat' iaitu salah satu dari sifat Allah

Pada dasarnya naskah ini mahu memperlihatkan kasih sayang Allah yang senyap dan kasih sayang manusia yang terang dan selalu ditunjuk-tunjuk itu hidup dan mewarnai dunia ini. Bukankah itu perbancingan yang indah tentang keupayaan manusia dan 'kekuasaan' Allah?