MULANYA DI SINI (TV1)
MULANYA DI SINI (TV1)
EPISOD: 13 episod
SLOT: Cindai
PELAKON: Miera Liyana, Zain Saidin, Abby Abadi, Rahim Omar dan Farid Wari,
MULAI
: 30 Ogos 2012,
HARI: setiap Isnin hingga Khamis,
MASA: 3.05 petang
SINOPSIS MULANYA DI SINI (TV1)

Kisahnya berkembang dengan watak Alya lakonan Miera Liyana, remaja daripada keluarga kaya yang hidup dengan dilimpahi segala kemewahan. Alya bertuah kerana segala kehendaknya pasti akan ditunaikan oleh keluarganya. Akibat terlalu dimanjakan oleh kedua ibu bapanya juga, Alya tidak pernah melakukan kerja-kerja yang berat dan memberontak sekiranya kehendak hatinya tidak dipenuhi.

Konflik timbul setelah Alya tamat peperiksaan SPM dan ditawarkan menyertai kursus PLKN. Oleh sebab takut dipenjarakan, Alya terpaksa menjalani kursus itu walaupun dia tidak langsung berminat untuk menyertainya.

Sepanjang Alya berada di PLKN, pelbagai masalah terpaksa diharunginya dan dia banyak mempelajari erti kehidupan yang sebenar dan perubahan ketara dilihat oleh ibu bapanya setelah Alyah pulang daripada menyertai PLKN.

Dapatkah Miera Liyana menghayati watak yang berlainan karakter dengan dirinya yang sebenar itu? Apakah pula pengajaran yang bakal diperolehi golongan remaja dalam drama ini, saksikan kesudahannya hanya di TV1.