RUNTUN QALBU (1 - 13 TAMAT)

RUNTUN QALBU (TV3)
MULAI: Petengahan september
EPISOD : 13 Episod
HARI: hari Jumaat,
MASA:9.00 malam
PELAKON: Fasha Sandha, Kamal Adli, Shah Iskandar dan Fida IbrahimDOWNLOAD RUNTUN QALBU
Runtun Qalbu Episod 01 = DOWNLOAD - NEW
Runtun Qalbu Episod 02  = DOWNLOAD - NEW
Runtun Qalbu Episod 03 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 04 = DOWNLOAD - NEW
Runtun Qalbu Episod 05 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 06 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 07 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 08 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 09 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 10 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 11 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 12 = DOWNLOAD
Runtun Qalbu Episod 13 (TAMAT) = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetar

SINOPSIS RUNTUN QALBU
Mengisahkan tentang Qalbu (kamal) yang melalui satu penghijrahan dalam hidupnya dari hitam kepada seorang hamba yang taat. Namun, sejauh mana dia berubah dan lari dari kehidupan lamanya, semakin itu juga dia dekat dengan hakikat dan sejarah yang pernah dilaluinya sebelum itu.

Namun pada itu, Qalbu sentiasa menjadi perhatian jirannya, Idayu (Fasha) yang menyimpan perasaan terhadapnya. Tanpa memikirkan soal kerja Qalbu seorang penjaga bilik mayat dan personalitinya yang pelik, diam dan tidak mudah memandang mata orang, Idayu yang juga anak kepada pemandu teksi itu tetap menyukainya.

Qalbu tidak punya hobi lain selain berada di sebuah masjid yang akhirnya menemukannya dengan seorang gadis yang kerjanya mengajar kanak-kanak mengaji, Ustazah Fatihah (Fida).

Itulah minat Qalbu, namun tidak pernah mereka berbicara hinggalah takdir menemukan Qalbu kepada Kelabu lakonan pelakon muda, Shah Iskandar yang terbabit dalam kemalangan dan akhirnya dijaganya seperti keluarga sendiri.

Kronologi perkenalan Qalbu dan Ustazah Fatihah bermula di situ di mana Kelabu yang sering menjadi orang perantara. Sayangnya, Fatihah bukannya menaruh cinta kepada Qalbu, tapi Kelabu dan membuatkan keadaan itu sangat janggal.