TAI CHI HERO

 

TAI CHI HERO
GENRE: Aksi, Pengembaraan , Drama , Seni Mempertahankan Diri
MULA TAYANGAN: 25 Oktober 2012
PENGARAH: Stephen Fung Tak Lun
PELAKON: Tony Leung Ka-fai, Yuan Xiaochao, Angelababy, Tony Leung Ka-fai, Eddie Peng, Feng Shaofeng, Shu Qi, Daniel WuSINOPSIS TAI CHI HERO
Stephen Fung mengarahkan filem yang penuh aksi ini yan menceritakan tentang zaman muda guru Tai Chi bernama Yang Luchan. Pada abad ke-19, beliau mengasaskan sebuah seni pertahankan diri yang kini dikenali sebagai Tai Chi.

Dalam filem trilogy "Tai Chi" yang pertama TAI CHI 0, seorang pemuda berbakat yang mempunyai ketumbuhan di dahinya merantau jauh untuk mempelajari Tai Chi tetapi mendapat tahu bahawa orang kampung tidak dibenarkan mengajar orang luar akan seni tersebut apabila mereka semua seringkali mencabar dirinya untuk berlawan, yang mana pemuda itu sering kalah dengan teruk. Apabila sekumpulan askar yang digeruni muncul bersama mesin aneh, orang kampung mula menyedari bahawa demi menyelamatkan diri mereka, mereka perlu memperturunkan seni Tai Chi ke atas orang luar itu.

Sambungan filem trilogi ini memaparkan perjalanan Yang Luchan, seorang anak berbakat yang mempunyai ketumbuhan di dahi kepala. Beliau berjaya menyelamatkan sebuah kampung daripada sekumpulan askar yang bersenjata bahaya dengan memberi tunjuk ajar seni Tai Chi.

TAI CHI HERO and the upcoming final chapter of the trilogy (coming in 2013)