AJIBOY (DOWNLOAD)

AJIBOY
PENGARAH: Ismail Bob Hashim
PENERBIT : Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
GENRE: Komedi
MULA TAYANGAN : 08 Nov 2012
DURASI: 82 minDOWNLOAD AJIBOY
RAPIDSHARE = PART1, - PART2
ZIPPYSHARE = PART1, - PART2
Kredit: ddmf

TONTON FULL MOVIE ONLINE AJIBOY
SINOPSIS AJIBOY
Dia kecil! Dia genius! Dia IRFAN! Seorang kanak  kanak yang genius dan petah bercakap yang diamanahkan oleh ayahnya EN FAUZAN untuk menjaga dan menguruskan Taman Tema Air Melaka buat sementara waktu. Oleh kerana dirinya yang masih kecil, kemampuannya di ragui oleh ALONG dan BOB.

Along dan Bob merupakan dua orang Head Supervisor di Taman Tema tersebut yang sentiasa mengambil kesempatan atas jawatan yang mereka seperti memberikan barang  barang percuma untuk menarik perhatian pengunjung wanita. Kehadiran Irfan dalam menggantikan jawatan En Fauzan dipandang remeh oleh mereka sehinggalah Irfan mengenakan tindakan terhadap mereka.

Along dan Bob diturunkan pangkat dan sering diarahkan melakukan kerja  kerja pembersihan di sekitar Taman Tema tersebut. Hal tersebut telah menyebabkan mereka tekad untuk melakukan satu pengkhianatan. Irfan, meskipun masih kecil mempunyai satu lagi amanah yang amat besar yang harus ditunaikannya. Arwah ibu Irfan telah meminta Irfan untuk mencarikan isteri untuk En Fauzan supaya mereka tidak akan merasa sunyi tanpanya.

Irfan yang berkenan pada CIK NISA telah cuba untuk menyatukan mereka namun setelah mengetahui bahawa Cik Nisa sudah mempunyai anak, Irfan pantas beranggapan yang Cik Nisa sudah mempunyai keluarganya sendiri.

Mampukah Irfan mencari calon isteri untuk En Fauzan? Adakah Along dan Bob akan teruskan niat mereka untuk mengkhianati En Fauzan? Dapatkah Irfan menyelamatkan Taman Tema tersebut?