BUDAK PAILANG (DOWNLOAD)

BUDAK PAILANG
PENGARAH: Hashim Rejab
PENERBIT : Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
GENRE: Aksi
KLASIFIKASI: 18PL
MULA TAYANGAN: 01 November 2012
PELAKON: Aeril Zafrel, Niezam Zaidi dan Wawa ZainalDOWNLOAD BUDAK PAILANG PPVRIP MKV
RAPIDSHARE = PART1,  -  PART2
RAPIDSHARE 1link = DOWNLOAD
Kredit: ddmf, film2u

TENGOK FULL MOVIE ONLINE - BUDAK PAILANGSINOPSIS BUDAK PAILANG
Budak Pailang, sebuah filem remaja aksi yang memaparkan realiti kehidupan budak budak Pailang. Perkataan PAILANG di sini membawa kepada cerita BADRUL (Aeril Zafrel) yang merupakan seorang samseng, jahat, dan suka membuli.

Mangsa yang paling mereka suka kenakan adalah RODI (Nizam) yang nerdy dan lemah. Namun, Rodi yang sudah tidak tahan dibuli telah mengupah geng Budak Nakal untuk memukul Badrul dan kawan kawannya. Geng Budak Nakal terserempak dengan Badrul yang sedang mengorat SHE (Wawa Zainal) dan mula membelasah Badrul. Badrul cedera teruk kerana cuba melindungi She.

Bermula daripada kejadian tersebut, She dan Badrul mula menjalinkan hubungan cinta. Dirumah, Badrul lebih bersikap mendiamkan diri dan membiarkan apa sahaja yang dibebelkan oleh maknya, ESAH tanpa sebarang reaksi. Dek kerana sudah tidak tahan hidup dalam kemiskinan, Badrul mula melibatkan diri dalam dunia dadah dan menjadi anak buah kepada ALEX (Zul Handy Black), seorang pengedar dadah yang terkenal.

Kehidupan Badrul berubah menjadi senang lenang dan kaya. Sehinggalah Badrul kematian seseorang yang sangat disayanginya. Badrul mula sedar diri dan mahu berubah namun banyak halangan yang menghalangnya.

Siapakah yang terkorban? Dapatkah Badrul berubah meninggalkan hidupnya yang pailang dahulu?