PONTIANAK VS ORANG MINYAK (DOWNLOAD)

Tajuk: PONTI vs. OMI
Pengarah: Afdlin Shauki
Penerbit: Vision Works & Ismail Holdings
Mula tayangan: 22 november
SENARAI PELAKON: OMI (Johan Raja Lawak), PONTI(Nabil Raja Lawak), PAK REJAB (Afdlin Shauki),SUDIRO (Khir Rahman), RUMINAH (Lana Nordin), SAODAH( Adibah Noor), BUNGA CINTA KASTURI(Athira), BUNGA CINTA MELUR (Isma Hanum)

 DOWNLOAD PONTIANAK VS ORANG MINYAK PPVRIP 350MB
 ZIPPYSHARE = PART1, - PART2
 Kredit: ddmf
TONTON FULL MOVIE ONLINE - PONTI VS OMISINOPSIS PONTI VS OMI
Ponti VS Omi mengisahkan pergolakan hidup dua ekor hantu yang baru saja berkecimpung di dalam dunia kehantuan. Ponti merupakan seekor pontianak lelaki yang amat dibenci oleh pontianak-pontianak lain kerana sepatutnya semua pontianak datang dari golongan wanita. Omi pula seekor orang minyak lembut yang amat memeningkan kepala orang-orang minyak lain yang ditugaskan untuk menunjuk selok belok menjadi seekor orang minyak kepada beliau.

Walaubagaimanapun, ujian terakhir mereka merupakan cabaran yang sangat hebat apabila mereka dihantar untuk mencari mangsa di sebuah kampung yang dipanggil Kampung Puaka. Malangnya Kampung Puaka ini dipenuhi oleh orang-orang yang tidak takut akan hantu. Mereka ini tergolong daripada golongan pawang, bomoh dan juga hantu-hantu yang telah bertaubat. Kampung Puaka juga telah dipasang “pendinding sakti” dimana semua hantu tidak dapat masuk ke dalam kawasan kampung itu.

Kampung Puaka menerima penduduk kampung yang baru iaitu Saodah dan dua orang anak perempuannya, iaitu Bunga Cinta Kasturi dan Bunga Cinta Melur. Ponti dan Omi merancang untuk menyerang kedua – dua anak perempuan Saodah, tetapi, sebaliknya, mereka telah jatuh cinta kepada mereka. Ponti jatuh cinta dengan Bunga Cinta Kasturi, manakala, Omi pula jatuh cinta dengan Bunga Cinta Melur. Ini membuatkan mereka mengambil keputasan untuk menukar rancangan mereka, Ponti akan menyerang Bunga Cinta Melur dan Omi akan menyerang Bunga Cinta Kasturi. Tetapi, mereka berdua telah dihalang sesama sendiri dan menyebabkan mereka berdua bertelingkah.

Dalam pada masa yang sama, terdapat perebutan kuasa untuk menjadi ketua Kampung Puaka antara ketua Kampung Puaka dan adik iparnya sendiri, Sudiro. Tetapi, oleh kerana Pak Rejab adalah seorang yang lebih berpengalaman, Sudiro terpaksa mengikut cakap Pak Rejab. Ini membuatkan Sudiro tidak puas hati dengan Pak Rejab, dan telah membelot kampungnya sendiri dengan membuat perjanjian dengan ketua Orang Minyak, dan Ratu Pontianak.

Apa akan terjadi kepada nasib penduduk Kampung Puaka? Yang lebih penting, apa akan terjadi kepada Ponti dan Omi? Adakah mereka berdua akan menjadi hantu yang sejati?