3 AM (2013)

3 AM (2013)
GENRE: Seram
DURASI: 96 minit
TAYANGAN: 17 Januari 2013
PENGARAH: Patchanon Thammajira, Kirati Nakintanon, dan Isara Nadee
PELAKON: Apinya Sakuljaroensuk, Chakrit Yamnam, Focus Jirakul, Karnklao Duaysianklao, Ray Macdonald dan Tony Rakkan.SINOPSIS 3 AM (2013)
tiga kisah yang berbeza yang berlaku pada jam tiga pagi. Kisah pertama diarahkan oleh Patchanon Thammajira, bertajuk The Wig berkisar mengenai kedai yang membekalkan rambut palsu kepada pesakit kanser. Kisah seram bermula anak pemilik kedai tersebut, Mint menerima rambut baru untuk dijadikan rambut palsu.


Namun, satu persatu perkara pelik mula berlaku sehinggalah jam menginjak pada pukul tiga pagi apabila satu persatu rakan kakaknya, May mula terbunuh.

Kemudian, beralih kepada kisah arahan Kirati Nakintanon, yang membawa penonton melayari kisah Tos yang ditugaskan menjaga mayat pasangan pengantin, Chery dan Mike yang mati penuh misteri.

Bagaimanapun, Tos yang melanggar arahan pemandi mayat supaya tidak memasuki bilik Chery dan Mike, mula mengalami kejadian pelik termasuk, jatuh cinta dengan mayat Chery.

Namun, segalanya berubah apabila pada jam tiga pagi, dia akhirnya melihat punca sebenar kematian Chery dan Mike, sehingga akhirnya mendatangkan malapetaka kepada dirinya semula.

Terakhir adalah kisah pekerja yang bekerja lebih masa arahan Isara Nadee. Ia berkisarkan mengenai empat sekawan yang gemar menakutkan orang lain yang kerja waktu lebih masa.


Pemilik syarikat berkenaan, Karan dan Tee saling berpakat untuk mengenakan dua pekerja yang bekerja lebih masa sehingga melibatkan perkara kematian.

Namun, tanpa disangka-sangka, kedua pekerja yang sedang dikenakan itu, sebenarnya sudah menemui ajal.