CINTA KAU DAN AKU (1 - 13 TAMAT)

CINTA KAU DAN AKU (TV1)
MULAI: 15 Februari 2013,
HARI: setiap Khamis dan Jumaat,
MASA: 10.05 malam
ADAPTASI: novel popular Cinta Kau Dan Aku karya Siti Rosmizah
PELAKON: Sara Ali dan Fizz Fairuz di samping Mardiana Alwi, Dynas Mokhtar, Syawal AF dan Mustafa KamalDOWNLOAD CINTA KAU DAN AKU (TV1)
Cinta Kau Dan Aku Episod 01 = DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 02 =DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 03 =DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 04 =DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 05 =DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 06 =DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 07 =DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 08 = DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 09 = DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 10 = DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 11 = DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 12 = DOWNLOAD
Cinta Kau Dan Aku Episod 13 (TAMAT) = NEW DOWNLOAD
Kredit : kepalabergetar

SINOPSIS CINTA KAU DAN AKU (TV1)
Cerita ni bermula dengan seorang gadis yang cantik, baik dan namun keluarganya hidup dalam serba kekurangan setelah ayahnya meninggal dunia. Sejak itu dia mengubah penampilannya menjadi seorang yang kasar namun masih berbudi bahasa.

Kemiskinan hidup mereka menyebabkan dia tidak dapat meneruskan pelajaran ke universiti dan terpaksa membantu ibunya berniaga kecil-kecilan di warung. Namun kemudiannya dia mengambil keputusan untuk mengikut temannya, Milah berhijrah dan bekerja di Kuala Lumpur sebagai pemandu peribadi kepada majikan Milah yang merupakan tokoh korporat yang terkenal. Dengan kesungguhannya, Risya berjaya meyakinkan majikannya untuk diterima bekerja.
Namun tiada siapa yang menyedari dalam diam Farish Hakimi jatuh hati terhadap Risya dan kesempatan yang ada digunakan sepenuhnya lelaki itu apabila ibu Risya jatuh sakit, dia segera menghulurkan bantuan kos pembedahan penyakit jantungnya. Rasa terhutang budi dengan lelaki itu membuatkan ibu Risya menyarankan agar Farish Hakimi mengahwini anaknya Risya. Pantas sahaja lelaki itu bersetuju dan tindakannya itu benar-benar mengejutkan Risya yang kemudiannya hanya menurut kehendak ibunya. Mereka kemudiannya melayari bahtera hidup sebagai suami isteri yang bahagia. Apatahlagi baru merasai nikmat cinta setelah berkahwin meskipun adakalanya mereka bertelagah kerana sikap cemburu buta Farish Hakimi.
Tetapi konflik mula berlaku setelah kehadiran keluarga dan bekas tunang Farish Hakimi ke rumah mereka. Mereka mula merancang niat jahat memisahkan pasangan itu dengan segalanya didalangi oleh bekas tunang dan adik Farish Hakimi sendiri. Perangkap di atur mereka seringkali gagal namun impian mereka jadi kenyataan bila satu hari Risya diperangkap bersama teman baiknya. Farish Hakimi yang sedang marah dan gagal mengawal perasaan terus menceraikan Risya tanpa usul periksa. Malah Risya juga terpaksa menerima hakikat dirinya keguguran anak sulong mereka. Ketika itu Farish Hakimi tanpa rasa bersalah berlepas ke UK meninggalkan Risya.Sangkaan mereka bahawa perpisahan jalan terbaik dalam hubungan mereka meleset. Mereka berdua tetap saling merindu meskipun tidak bertemu. Risya cuba bangkit apatahlagi dia ditawarkan menjadi model di Singapura. Namun ketika di lapangan terbang dia tanpa sengaja bertembung dengan bekas suaminya itu dan sejak itu mereka sering bertemu.

Mampukah cinta mereka berdua kembali bertaut? Atau banyak lagi dugaan dan rintangan diaturkan adik perempuan Farish Hakimi dan bekas tunangnya untuk memastikan mereka takkan mungkin bersatu? Saksikan kesudahan drama bersiri Cinta Kau Dan Aku hanya di TV1.