KERANA SARAH (1 - 20 TAMAT)KERANA SARAH (TV3)
EPISOD :20 episod
MULAI: 7 Februari 2013
SLOT: Azalea TV3
HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis
MASA: 4.00 petang
PELAKON Rita Rudaini, Lisdawati, Fauzi Nawawi, Ako Mustapfa, Khaty Azean, Shakila Khoriri, Abdul Fattah AminDOWNLOAD KERANA SARAH
Kerana Sarah Episod 01 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 02 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 03 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 04 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 05 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 06 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 07 =DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 08 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 09 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 10 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 11 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 12 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 13 =DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 14 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 15 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 16 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 17 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 18 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 19 = DOWNLOAD
Kerana Sarah Episod 20 (TAMAT) = DOWNLOAD
KREDIT: Kepalabergetar, FB pereka cerita,

SINOPSIS KERANA SARAH
“Kerana Sarah” berkisar tentang gejolak hati seorang wanita bernama Sarah (Rita Rudaini) yang terpaksa mengharungi derita hanya kerana cintanya terhadap lelaki bernama Emran (Ako Mustapha). Haknya sebagai seorang isteri, ibu dan menantu tidak pernah diakui dan diterima oleh ibu mertuanya, Puan Rosnah (Katie Azian) yang sangat membencinya.

Persengketaan bermula apabila Emran menolak hasrat Puan Rosnah yang ingin menyatukannya dengan Dayana (Lisdawati) dan berkahwin dengan kekasihnya, Sarah. Meskipun perkahwinan di antara Emran dan Sarah tidak direstui oleh ibunya, namun berkat kesabaran dan kasih sayang serta sumpah setia terhadap cinta Emran, Sarah sabar mengharungi segala rintangan sehinggalah mereka dikurniakan empat cahaya mata.

Kebahagian yang dikecapi bersama Emran semakin dirasai apabila Sarah kini sedang sarat mengandung anak kelima. Akan tetapi takdir telah merampas Emran dari Sarah apabila Emran meninggal dunia akibat mati lemas. Sarah mula hilang arah. Rosnah pula mula mengambil kesempatan di atas suratan yang berlaku demi membalas dendam terhadap Sarah.

Sejurus Sarah selamat melahirkan bayi comel yang diberi nama Efira, Rosnah telah memisahkan bayi itu dengan ibunya dengan menyerahkan Efira kepada Dayana. Sarah meronta-ronta ingin berjumpa Efira sehingga menyebabkan dirinya menjadi gila dan dirawat di hospital mental. Apakah nasib Sarah selepas itu?

Masa berlalu pergi, Efira (Shakilla Khoriri) yang dibesarkan oleh Dayana kini sudah pun meningkat dewasa. Sejarah seakan berulang kembali. Dayana cuba menyatukan Efira bersama calon pilihannya. Adakah nasib Efira sama seperti ibu kandungnya, Sarah? Atau Efira akan merampas kembali kedukaan yang pernah membelenggu hidup ibunya suatu ketika dahulu?

Ingin mengetahui apakah yang berlaku seterusnya? Saksikan drama KERANA SARAH menerusi slot Azalea setiap hari Isnin hingga Khamis jam 4.00 petang hanya di TV3!