PADA SUATU CINTA DAHULU (DOWNLOAD)


PADA SUATU CINTA DAHULU
TARIKH: 21 Feb 2013
GENRE:Comedy / Romance
DURASI: 84 minutes
PENGARAH:Hashim Rejab
PELAKON:Wawa Zainal, Intan Ladyana, Zalif Sidek, Edy Rauf
DOWNLOAD PADA SUATU CINTA DAHULU
ZIPPYSHARE = PART1, - PART2,
Kredit: ddmf

TENGOK FULL MOVIE ONLINE PADA SUATU CINTA DAHULU


SINOPSIS PADA SUATU CINTA DAHULU
Rasa tertekan Zainal dengan alam perkahwinannya yang sekarang ini, mengigatkan beliau kembali tentang memori silamnya. Pada 18 tahun yang lalu, ketika dia di alam persekolahan Zainal terkenal dengan kenakalannya ketika itu Zainal baru tingkatan 4. Waktu itu Zainal mempunyai seorang kekasih yang bernama Nora. Sikap Nora yang lurus bendul membuatkan Zainal mula bosan.Zainal digantung sekolah kerana menyimbah cat ke muka sahabatnya, Rudy (Zalif Sidek), apabila dia menyangka pelajar lelaki itu cuba merampas Nora (Wawa Zainal) daripadanya.

Tidak tahu ke mana hala tuju sepanjang seminggu digantung persekolahan, Zainal bertemu dengan Azura yang turut mengaku dikenakan hukuman sama.
Setiap hari bertemu, rasa cinta mula berputik di hati Zainal. Namun, Azura tidak berperasaan sepertinya, membuatkan hati Zainal terluka.

Menyedari Azura ada menyembunyikan sesuatu daripadanya, Zainal cuba mengekori gadis itu. Dia menyangka Azura meninggalkannya kerana menghidap penyakit kronik.


Walaubagaimanapun Zainal tetap ingin meneruskan hubungannya bersama Azura, tetapi gadis itu terus menghilangkan diri tanpa pengetahuan Zainal. Berbalik pada tahun sekarang, Zainal ditakdirkan berjumpa semula dengan Azura, Azura menceritakan perkara yang sebenar bahawa selama ini dia menyamar sebagai pelajar sekolah kerana ingin menyiapkan penyelidikan psikologinya. Adakah Zainal tetap meneruskan hubungannya bersama Azura? Siapakah yang menjadi pilihan Zainal? Semuanya akan terjawab dalam filem romantik komedi, ’Pada Suatu ‘Cinta’ Dahulu’