SEDETIK CINTA (1 - 24 TAMAT) SEDETIK CINTA (TV3)
SLOT : AKASIA TV3
GANTI DRAMA: RINDU BERTAMU DI ABU DHABI
MULAI: 3 April 2013
HARI: setiap Isnin hingga Khamis
MASA: 7.00 malam
JUMLAH EPISOD: 24 Episod
PELAKON: Awal Ashaari (Hakimi), Hanez Suraya (Emylia), Zarynn Min (Tini), Tunku Hanis (Elisya), Fizz Fairuz (Iskandar), Puteri Fatin (Sara), Redzuan Hashim (Taufiq), Kathy Azean (Ramlah), Rosnah Johari (Mastura), Sofian Bujang (Fuad)DOWNLOAD SEDETIK CINTA (TV3)
Sedetik Cinta Episod 01 = DOWNLOAD 3/4
Sedetik Cinta Episod 02 = DOWNLOAD 4/4
Sedetik Cinta Episod 03 = DOWNLOAD 8/4
Sedetik Cinta Episod 04 = DOWNLOAD 9/4
Sedetik Cinta Episod 05 = DOWNLOAD 10/4
Sedetik Cinta Episod 06 = DOWNLOAD 11/4
Sedetik Cinta Episod 07 = DOWNLOAD 15/4
Sedetik Cinta Episod 08 = DOWNLOAD 16/4
Sedetik Cinta Episod 09 = DOWNLOAD 17/4
Sedetik Cinta Episod 10 = DOWNLOAD 18/4
Sedetik Cinta Episod 11 = DOWNLOAD 22/4
Sedetik Cinta Episod 12 = DOWNLOAD 23/4
Sedetik Cinta Episod 13 = DOWNLOAD 24/4
Sedetik Cinta Episod 14 = DOWNLOAD 25/4
Sedetik Cinta Episod 15 = ZIPPYSHARE 29/4
Sedetik Cinta Episod 16 = DOWNLOAD 30/4
Sedetik Cinta Episod 17 = DOWNLOAD 1/5
Sedetik Cinta Episod 18 = DOWNLOAD 2/5
Sedetik Cinta Episod 19 = DOWNLOAD 6/5
Sedetik Cinta Episod 20 = DOWNLOAD 7/5
Sedetik Cinta Episod 21 =  DOWNLOAD 8/5
Sedetik Cinta Episod 22 = DOWNLOAD 9/5
Sedetik Cinta Episod 23 = DOWNLOAD 13/5
Sedetik Cinta Episod 24 (TAMAT) = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetar, FB pereka cerita,SINOPSIS SEDETIK CINTA (TV3)


Seminggu sebelum perkahwinan Hakimi dengan Elisya, suasana menjadi gempar apabila Elisya mengambil keputusan nekad untuk melarikan diri setelah mendapat tawaran memperagakan fesyen ciptaan anak Malaysia di luar negara yang kebetulan jatuh pada hari perkahwinannya.


Memandangkan tawaran itu hanya datang sekali dalam seumur hidupnya, Elisya membuat keputusan sendiri tanpa memikirkan akibat yang terpaksa ditanggung oleh kedua-dua pihak keluarga.


Emylia telah dipujuk oleh ibu bapanya, Taufik dan Ramlah supaya menggantikan tempat kakaknya kerana segala persediaan telah diatur. Emylia terpaksa akur kerana mahu menjaga maruah keluarga. Pada mulanya, Hakimi enggan menerima ‘pertukaran’ tersebut kerana menganggap maruahnya sudah tercalar.Selepas Taufiq menawarkan 50% daripada hartanya kepada Hakimi sekiranya Hakimi bersedia menyelamatkan maruah keluarga mereka dengan syarat tidak boleh sama sekali menceraikan Emylia. Akhirnya, Hakimi bersetuju tetapi hatinya menyimpan dendam.
Perkahwinan tersebut telah mencetuskan pelbagai konflik. Ibu Emylia, Ramlah diburu rasa bersalah kerana terpaksa mengorbankan perasaan Emylia. Sejak kecil Emylia seorang anak yang naif kerana sering berdepan dengan penyakit asma. Justeru, Ramlah terpaksa memberi perhatian lebih kepada Emylia sehinggakan menimbulkan rasa kurang senang kepada Elisya yang berlarutan sehingga meningkat dewasa.


Elisya seorang yang keras kepala, bertindak tanpa memikirkan perasaan orang lain. Elisya sanggup menangguhkan pengajiannya di IPTA demi mengejar glamor sebagai seorang model. Ramlah terkilan dan berharap agar Elisya juga bersikap seperti Emylia yang tidak pernah membantah cakap orang tua. Sejak itu Elisya makin mencemburui Emylia dan sering mempergunakan Emylia jika berlaku masalah ataupun untuk mencapai tujuannya.
Emylia selalu diam diri dan dibebani dengan setiap kesalahan yang dilakukan oleh Elisya. Kini, dia terpaksa menanggung satu lagi beban yang amat besar dalam kehidupannya. Perkahwinannya dengan Hakimi menyebabkan hubungan cintanya dengan Fuad terputus. Fuad sedia menunggunya dan sanggup menerima Emylia sekiranya Hakimi menceraikan Emylia.
Hakimi dan Emylia tidak mempunyai perasaan cinta walaupun sudah menjadi suami isteri yang sah. Fuad cuba sedaya upaya untuk menyelamatkan Emylia tetapi Emylia akur dengan takdir. Hakimi yang sakit hati kerana dipermainkan oleh Elisya menyebabkan Hakimi mengambil peluang untuk membalas dendam terhadap Emylia dan keluarganya. Walaupun begitu, Emylia tetap melayan Hakimi sebaik mungkin dan tidak pernah membantah ataupun meninggikan suara terhadap perbuatan Hakimi.

Sikap Hakimi terhadap Emylia amat tidak disenangi oleh ibu Hakimi, Mastura. Mastura cuba menyedarkan Hakimi tentang tanggungjawabnya sebagai seorang suami, bagaimanapun Hakimi tetap tidak berubah sehinggalah suatu hari Hakimi terbabit dalam kemalangan yang menyebabkan kakinya patah.


Ketabahan Emylia menjaga Hakimi sepanjang Hakimi sakit mula mengubah sikap Hakimi selama ini. Sedikit demi sedikit dia mula kagum dan menyintai Emylia. Apabila Hakimi dan Emylia mula menjalin cinta, Elisya telah pulang ke Malaysia. Apakah yang akan berlaku seterusnya?