KELAS SEBELAH (TV1)

KELAS SEBELAH (TV1)
MULAI: 3 April lalu.
HARI: setiap Rabu,
MASA: 9.00 malam
JUMLAH EPISOD: 13 episod
PELAKON: Jaafar Onn, Mya Matahari, Fimie Don, Afiq, Dotty dan Zizan Nin.
SINOPSIS KELAS SEBELAH (TV1)
Kelas Sebelah mengisahkan mengenai pelajar kelas 4 Harapan yang mempunyai pelbagai masalah sehingga tampil seorang guru baru iaitu Cikgu Azman (Zizan Nin) yang berjaya membantu mereka meningkatkan prestasi dalam pelajaran.

Kisahnya berkisar tentang sekumpulan pelajar remaja yang ditempatkan di sebuah kelas khas kerana masalah akademik yang dihadapi mereka. Istilah ‘Kelas Sebelah’ yang berkonotasi negatif ini seringkali digunakan oleh pelajar cemerlang di sekolah untuk merujuk kepada mereka yang ‘kurang cerdik’ dan bermasalah.

Akibat cemuhan yang diterima, para pelajar di Kelas Sebelah mempunyai keyakinan diri yang agak rendah. Keadaan ini menimbulkan banyak masalah sampingan yang lain. Di kala semua pihak hamper berputus asa dengan para pelajar ini, tampil seorang guru ganti bernama Cikgu Azam yang memahami liku dan ranjau hidup yang dilalui mereka. Berkat kesabaran dan dedikasi, secara beransur-ansur beliau berjaya meningkatkan prestasi dan kepercayaan diri para pelajar ini.

Sepanjang siri komedi ini, penonton bukan sahaja akan berkenalan dengan pelbagai ragam dan kerenah menghiburkan di kalangan para pelajar di Kelas Sebelah, secara tidak langsung, permasalahan dan senario sosial remaja pada hari ini seperti tekanan rakan sebaya, kekuatan mental dan fizikal, kesan penggunaan teknologi, semangat patriotism dan banyak lagi turut diselitkan dalam sitkom ini.