OPERASI D6 (TV1)

OPERASI D6 (TV1)
EPISOD: 13 episod
TARIKH : 29 Mac
HARI: setiap Jumaat,
MASA: 9 malam
PELAKON: Qazem Noor, Hairie Sazwan dan Aurora Salwa.SINOPSIS OPERASI D6 (TV1)
Antara episod-episod menarik yang di ketengahkan dalam drama ini termasuklah SPRM melakukan penyiasatan tentang kes perdagangan manusia dilakukan oleh sindiket yang mempergunakan Migration Workers Group (MWG).

Kegiatan ketua sindiket bernama Tiger berjaya dibongkar oleh seorang penulis blog bernama Zack yang pernah turut bersama dalam kumpulan Tiger membawa masuk pendatang dari Indonesia yang kononnya mahu memohon suaka politik tetapi dijual kepada orang ketiga.

Saksikan juga episod-episod mengisahkan seorang VIP Datuk Sri Malik merasuah seorang peguan Iswadi Singh sebanyak RM250,000.00 supaya bahan bukti kes anaknya, Najmi yang didakwa membunuh dihapuskan.

Begitu juga dalam tajuk Rahsia Ombak di mana pegawai SPRM menyamar di pejabat pengurusan pelabuhan bagi mengesan orang dalam yang menerima rasuah untuk melepaskan barang-barang kawalan yand diseludup masuk ke Malaysia.

Akhir sekali dalam tajuk Selamat Tinggal yang mengisahkan seorang pegawai SPRM, Jacinta yang terkorban semasa menjalankan penyiasatan sindiket pengedar pasport haram yang diketuai oleh Dato Padil. Sindiket tersebut akhirnya berjaya ditewaskan.

Pastikan anda meluangkan masa menyaksikan aksi penuh mendebarkan usaha membanteras gejala rasuah ini hanya di TV2.