UNTUKMU MUHAMMAD (DOWNLOAD)UNTUKMU MUHAMMAD (TV9)
HARI: Rabu,
TARIKH: 15 Mei ini,
MASA: 8.30 malam.
PELAKON: Aida Aris, Fikhree Bakar, Nuremy Ramli, Almy Nadia dan Soo Wincci
 DOWNLOAD UNTUKMU MUHAMMAD (TV9)
HOTFILE = DOWNLOAD
Kredit: kepalabergetar


SINOPSIS UNTUKMU MUHAMMAD (TV9)
Untukkmu Muhammad mengangkat kisah pengorbanan seorang ibu lakonan Sherry Merlis yang inginkan anaknya mendapat penjagaan terbaik dan sempurna setelah dia tiada lagi didunia. Amira, telah didiagnos menghidap penyakit barah.


Suaminya, Razak (Adam Corrie) menjadi kekuatan Amirah untuk melawan penyakit barahnya yang berada pada tahap empat. Malang tidak berbau, apabila Razak ditimpa kemalangan yang meragut nyawanya.

Semangat Amira untuk hidup mula rapuh dan dia tidak mahu meneruskan rawatan kemoterapi setelah merasakan peluangnya untuk hidup lama sudah tipis. Amira hanya risaukan tentang siapa yang boleh memikul tanggungjawab untuk menjaga satu-satunya anak Amira, iaitu Muhammad (Izz Ilham) dengan baik setelah ketiadaannya kelak.


Memikirkan tentang siapa yang dapat memberikan sepenuh perhatian kepada Muhammad, Amira meminta pertolongan Mak Su, ibu saudaranya yang rupa-rupanya mempunyai agenda lain disebalik keikhlasan Amira. Setelah itu, Amira mula berharap sepupunya Ayu untuk menjaga Muhammad.

Ayu telah lama berkahwin tetapi tidak dikurniakan anak. Pada mulanya, Ayu gembira dengan kehadiran Muhammad tetapi melihat suaminya terlalu sayangkan Muhammad, Ayu mula cemburu sehingga menjejaskan hubungannya dengan Amira.