SINETRON AISHITERU (ASTRO RIA)

AISHITERU (ASTRO RIA)
SLOT: Sinetron
EPISOD: 37 episod
MULAI: 30 Mei,
HARI: setiap isnin hingga jumaat
PELAKON: Mikha Tambayong,Chicco Jerikho dan Randy Pangalila
SINOPSIS ASHITERU (ASTRO RIA)
Tasha (Mikha Tambayong), 17 tahun, adalah gadis cantik yang periang dan hobi menyanyi. Beliau pintar menyembunyikan penderitaannya dengan menganggap hidup ini selalu indah. Tasha tinggal bersama Mahendra (Krisna Murti Wibowo), ayahnya dan Maya (Meriam Bellina), isteri kedua ayahnya. Maya selalu menolak dipanggil “ibu” oleh Tasha. Selain itu, ada juga Maudy (Estelle Linden), adik Maya yang sebaya umur dengan Tasha. Keberadaan Maya dan Maudy sering membuat Tasha menderita.

Tasha selalu membantu di kafe milik ayahnya yang diurus Maya. Sementara Maudy sibuk bergembira dengan kawan-kawannya. Maya selalu memperalat Maudy untuk membuat Tasha menderita. Demikianpun, Tasha tidak pernah mengeluh dan menyesali takdirnya.

Tasya mempunyai seorang sahabat bernama Fajar (Chris Laurent). Hanya kepada Fajar, Tasha boleh meluahkan rasa kesedihannya. Diam-diam Fajar menyukai Tasha namun tidak berani mengungkapkan perasaannya. Kerana Fajar tidak ingin persahabatan yang sudah dibangun selama ini menjadi hancur. Setiap Tasha bersedih, Fajar selalu memberi harapan bahawa ada pelangi yang akan datang menghampiri, menjadikan hidupnya berwarna.

Tristan (Chicco Jerikho) pemuda yang baru saja pulang dari luar negara dan mengurus hotel ayahnya. Salah satu strategi Tristan untuk menjadikan hotelnya maju dan berkembang adalah mengganti penyanyi di hotelnya dengan penyanyi yang baru. Lalu ia mendapatkan maklumat tentang Tasha yang berbakat menyanyi.

Tristan kemudian menawarkan Tasha untuk menjadi penyanyi di hotelnya, tapi ditolak oleh Tasha. Tristan menyesal. Namun sesuatu peristiwa menjadikan Tasha akhirnya menerima tawaran Tristan. Tasha kini menjadi penyanyi hotel. Dari sinilah pengawalan bermulanya kejayaan Tasha.

Maya dan Maudy marah dan dengki melihat Tasha yang kini menjadi orang yang berjaya. Dengan segala kelicikan dan kejahatannya, Maya dan Maudy mencuba memfitnah supaya Tasha disingkirkan dari pekerjaan itu. Mereka memanfaatkan Fajar untuk turut serta menghancurkannya.

Apakah kejahatan dan kelicikan Maya dan Maudy akan berjaya menghancurkan Tasha? Atau sebaliknya Tasha akan hidup senang bersama pujaan hatinya?