KETUK KETUK RAMADAN 2013 (TV1)

KETUK KETUK RAMADAN 2013 (TV1)
TAYANGAN: setiap hari
MULAI: 9 Julai 2013,
MASA: 12.30 tengah hari
SINOPSIS KETUK KETUK RAMADAN 2013 (TV1)
mengekalkan Sheila Rusly sebagai hos rancangan meluangkan masa menyediakan hidangan dengan menjemput bukan sahaja penyanyi sebaliknya turut mengetengahkan pengarah filem, pelakon dan pengacara terkenal tanah air.

Menariknya kali ini penonton dan peminat setia artis-artis popular terlibat berpeluang menyaksikan artis kesayangan mereka memasak dan menghidangkan makanan yang istimewa sajian berbuka puasa. Artis undangan yang dijemput memasak dengan resipi pilihan mereka sendiri ini bukan sahaja meluangkan masa memasak sebaliknya sambil menyiapkan hidangan, mereka turut berkongsi kisah perkembangan terbaru mereka di samping persiapan sambutan menjelangnya Aidil Fitri tahun ini.


Artis terlibat termasuklah Hafiz AF, Jihan Raja Lawak, Adira AF, Farah Fauzana, Wilma, Hazama, Memey Suhaiza, Roy Azman, Puteri Mardiana, Nor Albaniah, Ilya Senario, Ropie Cecupak, Najwa Latiff, Siti Saleha, Fizz Fairuz, Zila Bakarin, Yus Waisar, Eira Syazira, Ahmad Idham, Sherry Ibrahim, Nadia Nissa, Ajak Shiro, Mahmood Ali Bashah, Bob Yusof, Acong Sweet Child, Rem, Aidil Aziz, Nealofa, Zalif Sidek, Heliza Helmi, Emma Maembong dan Syamsul Ghau Ghau.


Ketuk-Ketuk Ramadan kali ini memilih lokasi menarik di Sarawak, Melaka, Perak, Pulau Pinang, Perlis, Kedah dan Terengganu dan mengekalkan konsep santai selain terus menyajikan resepi-resepi masakan tempatan yang mudah, ringkas dan menyelerakan.


Program terbitan JS Pictures tahun 2013 ini ditaja oleh Delima Oil, anak syarikat Felda Holdings Sdn Bhd yang menaja minyak masak jenama Saji yang menguasai 27% dari pasaran minyak masak tempatan. Sementara itu program 32 episod ini turut mendapat tajaan lokasi daripada pihak FAMA sepanjang sesi penggambaran dijalankan.