ARIANA ROSE (1 - 28 TAMAT)SLOT: Akasia,
MULAI:  30 Disember 2013
MASA: 7.00malam.
HARI: setiap hari Isnin hingga Khamis.
EPISOD:
PELAKON: Adam Kamil ( Keith Foo), Ariana Rose (Fathia Latiff)
MENGGANTIKAN DRAMA: Playboy itu suami ku
THE WEDDING BREAKER (TV3)

DOWNLOAD ARIANA ROSE - THE WEDDING BREAKER (TV3)
Ariana Rose Episod 01 =DOWNLOAD 30/12
Ariana Rose Episod 02 = DOWNLOAD
Ariana Rose Episod 03 = DOWNLOAD 1/1
Ariana Rose Episod 04 = DOWNLOAD 2/1
Ariana Rose Episod 05 = DOWNLOAD 6/1
Ariana Rose Episod 06 = DOWNLOAD 7/1
Ariana Rose Episod 07 = DOWNLOAD 8/1
Ariana Rose Episod 08 = DOWNLOAD 19/1
Ariana Rose Episod 09 = DOWNLOAD 13/1
Ariana Rose Episod 10 = DOWNLOAD 14/1
Ariana Rose Episod 11 = DOWNLOAD 15/1
Ariana Rose Episod 12 = DOWNLOAD 16/1
Ariana Rose Episod 13 = DOWNLOAD 20/1
Ariana Rose Episod 14 = DOWNLOAD 21/1
Ariana Rose Episod 15 = DOWNLOAD 22/1
Ariana Rose Episod 16 = DOWNLOAD 23/1
Ariana Rose Episod 17 = DOWNLOAD 27/1
Ariana Rose Episod 18 = DOWNLOAD 28/1
Ariana Rose Episod 19 = DOWNLOAD 29/1 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 20 = DOWNLOAD-new 30/1 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 21 = DOWNLOAD 3/2 - TONTON-online
Ariana Rose Episod 22 = DOWNLOAD - TONTONonline
Ariana Rose Episod 23 = DOWNLOAD 5/2 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 24 = DOWNLOAD 6/2 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 25 = DOWNLOAD 10/2 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 26 = DOWNLOAD 11/2 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 27 = DOWNLOAD 12/2 - TONTONonline
Ariana Rose Episod 28 (TAMAT) = DOWNLOAD 13/2 - TONTONonline
DRAMA SETERUSNYA = JIKA ITU TAKDIRKU
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka ceritamari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekacerita

ARIANA ROSE TELEMOVIE RAYASINOPSIS NOVEL THE WEDDING BREAKER (TV3)
Ia menceritakan Ariana Rose yang berkawan baik dengan Tengku Juwita bersetuju untuk berlakon sebagai perempuan mengandung dan mengaku kandungan itu milik Tengku Adam Kamil tunang Tengku Juwita. Tujuan utama Tengku Juwita berbuat begitu kerana tidak mahu berkahwin dengan Tengku Adam Kamil kerana dia seorang kasanova terkenal . Perkahwinan ini juga diatur oleh keluarganya, Tengku Juwita tidak berani untuk membantah kerana Tengu Sidin terlalu garang.“Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian. Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam, dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar...” - Ariana Rose

Kehadiran Ariana di hari pernikahan Tengku Juwita dan Tengku Adam Kamil telah menggembirakan Tengku Juwita kerana majlis itu batal tetapi tidak pada Tengku Adam Kamil. Selepas kejadian itu nama Tengku Adam Kamil menjadi bualan. Lantaran kesanggupan Ariana menjadi drama queen dia turut menerima pembalasan atas perbuatannya. Tengku Adam Kamil telah mengupah penyiasat untuk menyiasat siapa Ariana.


“What’s so funny?”
“Talking to me?”
“Nah… just talking to the lizard. See… there… we were talking just now. I know you won’t be able to understand the lizard’s language.”

Pada awal pertemuan Tengku Adam hanya mahu Ariana mengaku kesalahannya tetapi disebabkan kedegilan Ariana memaksa Tengku Adam melakukan sesuatu luar jangkaan Ariana. Dalam terpaksa, setelah Tengku Adam meragut kesuciannya Ariana menceritakan apa yang berlaku. Selepas kejadian itu Ariana banyak melakukan kerja amal bagi melupakan sejarah hitam yang berlaku pada dirinya.

"sorry , Datuk. Apa Datuk buat dalam kereta saya ni? I think it not appropriate if people see you sneaking into my car." Adam membuat muka pelik. Apa kena dengan Ariana? Hilang ingatan ke?
"Come on, Ariana. Janagn buat-buat tak kenallah."
"memang kita tak pernah kenal." Ariana melemparkan senyuman manisnya, berpura- pura formal.
"Ariana.."
"Datuk , saya hormati Datuk sebagai penaja utama program kementrian saya. Tapi saya pohon Datuk hormati privasi saya. Boleh, kan Datuk?"
"Apa jawatan you kat sini?"
"Kerani." Ariana sengaja nak memulangakn paku buah keras kepada Adam. Dia juga yang mengelarkannya sebagai kerani suatu ketika dulu.
"Kerani, duduk di meja VIP? Hebat," Adam turut membalasnya sinis.
"Ya, saya memang hebat." Selamba sahaja Ariana menjawab. Adam dijeling sekilas.

Tidak disangka - sangka Sebenarnya Tengku Adam adalah penymbang besar bagi dana kebajikan . Dari situlah pertemuan demi pertemuan Ariana dan Tengku Adam bermula. Perasaan cemburu hadir bila Tengku Adam melihat Ariana rapat dengan rakan kerjanya Harith. Bila perasaan cemburu menguasai diri, Ariana hampir di nodai untuk kali kedua oleh Tengku Adam. Ariana semakin membenci Tengku Adam.Atas nasihat Doktor Rosli merangkap kawan baik Tan Sri Mukhriz, Tan Sri Mukhriz melamar Ariana Rose tanpa pengetahuan Tengku Adam . Dan Keluarga Ariana menerima lamaran itu dengan hati terbuka. Ariana menerima pinangan dari keluarga Tengku Mukhriz , Tengku Adam merayu agar menerima dirinya. Kerana terlalu kecewa gagal memujuk Ariana, Tengku Adam pergi menunaikan umrah .

"Awak percaya pada takdir?" perlahan Adam bertanya.
"Of couse," jawab Ariana tanpa ragu.
"Seandainya 50 ribu tahun sebelum terciptanya langit dan bumi, Allah telah mencatat nama awak disisi saya, will you accept that?" Ariana diam. Adakah dia akan menerimanya? Kalau sudah tertulis takdirnya begitu, sama ada dia terima ataupun tidak apa yang telah tertulis untuk berlaku tetap akan berlaku....
"What was written to happen will happen." Adam menjawab penuh keyakinan apabila Ariana diam membisu.
"Like what I said earlier , Ariana Rose. Dan... perkahwinan bukn hanya pada kepuasan seksual. There is no such thing as bekas orang what ever. If sex is your top priority in accepting marriage, then maybe.... Once you are my wife, there is no more you... and no more me... yang ada hanya kita. Dua jiwa yang sudah ditakdirkan Tuhan untuk menjadi satu.... Hidup baru, lembaran baru." Ya, air mata Arriana sudah tidak dapat diseka lagi. Dia rasa terharu kerana Allah menciptakan seorang Adam yang hebat pada pandangan mata dan jiwanya untuk menjadi imamnya, insya-Allah di dunia dan diakhirat hendaknya. Dia sudah boleh bernafas lega kini apabila megetahui pendirian tunangnya itu.Balik dari umrah baru dia sedar gadis yang dipinang oleh mummy dan Daddynya ialah Ariana Rose perempuan yang digilai separuh mati. Tengku Adam bersykur kerana doanya telah dimakbulkan oleh Allah. Tapi tidak pada Ariana masih tidak tahu siapa bakal suaminya dan selama ini Ariana tak kisah. Dia Redha pilihan keluarganya. Tengku Adam yang dulunya kasanova kini berubah menjadi seorang lelaki yang boleh mengimamkan keluarganya.


“I’m gonna miss you… I’d rather stay by your side. Always.”
“Sayang kat abang rupa-rupanya ya?”
“Mestilah, you are my bubbly boo and a naughty one too.”
Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil. Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya? Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya?
“Satu aje kesalahan awak, Ariana... Awak dah curi hati saya.” – Tengku Adam Kamil