KOLUMPOKOLUMPO
MULA TAYANGAN: 5 Disember 2013
PELAKON: Sharifah Amani, Azad Jasmin, Ruminah Sidek, Shoffi Jikan, Nell Ng, Mano Maniam, Emily Poon, Sabri Yunos, Amerul Affendi, Azhan Rani, Along Eyzendy dan Amirul Ariff.
PENGARAH: Bront Palarae, Sheikh Munasar dan Rozi Izma Abdul Karim
SINOPSIS KOLUMPO
"Kolumpo" mengisahkan Rahul, seorang pendatang dari India baru tiba di bandar dan mengetahui syarikat yang menawarkan pekerjaan kepadanya telah pun muflis. Dia telah dibantu oleh seorang pemilik restoran dan memulakan kehidupan di ibu kota sebagai pekerja tanpa izin.

Di Setapak, Gienna adalah seorang wanita berbangsa Cina dalam lingkungan umur 30-an. Dia seringkali mengelak panggilan telefon daripada ibunya. Pada satu hari dia telah membantu seorang wanita tua nyanyuk untuk mencari rumahnya.


Di Ampang, Haffid, seorang pemuda telah bertemu dengan seorang gadis di stesen LRT selepas mereka ketinggalan tren terakhir. Hafidd yang tidak pernah bercinta menganggap kejadian yang berlaku adalah takdir dan harapan untuk bertemu cinta pertamanya.

Tiga kisah berbeza dalam sebuah filem mencipta satu kelainan yang mengejutkan dan hubungan antara manusia yang memberikan kehidupan di bandar.