AKU ADA WALI (TONTON ONLINE)AKU ADA WALI (TV AL HIJRAH)
PENGARAH : Aidil Fitri MY
MULAI:14 Januari 2014
HARI: Setiap selasa
MASA: 10 Malam
PELAKON: Siti Saleha, Shawal Ruslan, Kathy Azian, Puteri Chi Chi, Sabhi Saddi, Zoey Rahman, Zahiril Adzim, Ayda Jebat.
Seorang gadis yang menyimpan rahsia kesucian hati yang takut dan cinta pada Ilahi di sebalik tabir aurat yang menghijab diri. Dia menjadi siulan ramai lelaki namun falsafah cinta yang dipegangnya menyebabkan dirinya tidak mudah untuk dimiliki. Dia tetap teguh dengan falsafahnya biarpun didatangi dugaan cinta silih berganti. Syumaila mendapat keistimewaan itu kerana rahsia falsafah cintanya pada Ilahi. Cinta yang kudus dan suci.


DOWNLOAD AKU ADA WALI (TV AL HIJRAH)
Aku Ada Wali Episod 01 = TONTON ONLINE
Aku Ada Wali Episod 02 = TENGOK ONLINE
Aku Ada Wali Episod 03 = TONTON ONLINE
Aku Ada Wali Episod 04 = TONTON ONLINE
Aku Ada Wali Episod 05 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 06 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 07 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 08 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 09 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 10 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 11 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 12 = TONTONonline
Aku Ada Wali Episod 13 =
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka ceritaSINOPSIS AKU ADA WALI
Aku Ada Wali berkisarkan mengenai cara mengurus cinta yang tiba belum pada masanya. Ia juga berkisarkan mengenai persahabatan dan kekeluargaan. Seorang gadis yang baik dalam persahabatan sentiasa membimbing, menyelesaikan masalah dan mengambil berat perihal kawan. Rakan-rakan bukan Muslim juga sangat menyenanginya.

Gadis yang dimaksudkan ialah Khazinatul Asrar yang juga pemimpin pelajar yang rutinnya sangat sibuk dengan pelajaran, program persatuan, usrah dan sukan. Dia meletakkan prioriti di alam kampus untuk fokus mencintai Allah. Cinta Agung itu menjadi sumber penggerak untuknya bermotivasi tinggi mencintai ilmu, menggilap kepimpinan diri dan memimpin warga kampus.

Dia menjadi kegilaan rakan sekelasnya, Tsabit kacukan Libya-Melayu yang mencuba memikatnya dengan pelbagai taktik. Namun Khazinatul Asrar berjaya menolaknya. Dia juga disukai seorang pelajar perubatan, Mukhlisin. Jejaka ini menggunakan Hijriah, rakan sebilik Khazinatul Asrar untuk menghantar nota misteri kepadanya.

Bagaimanapun, Khazinatul Asrar tidak memberi peluang kepada lelaki itu untuk berkawan dengannya. Asraf, keluarga angkat gadis ini pula sering menghantar surat dari Turki tetapi sampai ke tangan Hijriah. Surat itu dibalas Hijiriah kerana dia tidak mahu sesiapa menjadi penghalang antara Khazinatul Asrar dengan Mukhlisin.


Khazinatul Asrar juga diuji dengan tingkah laku Hijriah, namun tanpa rasa jemu dan bosan, dia membimbing Hijriah supaya kembali ke pangkal jalan.