LUTH MAHFUZ (DOWNLOAD)

LUTH MAHFUZ (TV3)
TARIKH: 13 Januari 2014
HARI: Isnin
MASA: 10 malam
PELAKON: Siti Saleha, Fizz Fairuz, Raja Ilya, Wan Sharmila, Arash Mohammad, Puteri Syasya.DOWNLOAD LUTH MAHFUZ (TV3)
DAVVAS = DOWNLOAD
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka cerita


SINOPSIS LUTH MAHFUZ

Eyma mengambil keputusan untuk berhenti kerja kerana ingin menumpukan perhatian terhadap anaknya, Aqish yang mengalami lemah jantung. Eyma terkejut apabila tiba-tiba suaminya, Haziq telah menyatakan hasrat untuk bercerai dan menyerahkan kertas tentang pembahagian harta sepencarian mereka.

Namun, Eyma tidak mahu sebarang harta sebaliknya Eyma cuma meminta Haziq melayannya dengan kasih sayang serta melakukan aktiviti romantik seperti mereka baru berkahwin selama empat puluh hari. Selama empat puluh hari Haziq juga disuruh untuk mengikut sunnah-sunnah nabi sebagai amalam hariannya.

Haziq menunaikan permintaan itu kerana baginya ianya hanya tempoh yang singkat dan selepas itu dia boleh kembali bersama bekas kekasihnya. Doktor yang melawat Aqish selalu menceritakan perihal kes pesakitnya di dalam blog.

Eyma terharu sekurang-kurangnya masih ada lagi insan lain yang mengambil berat tentang Aqish sementara suaminya sendiri mengabaikan tanggungjawabnya sebagai ketua keluarga. Saksikan kisah pengorbanan seorang ibu dan isteri yang taat kepada suaminya meskipun hatinya sendiri tiada siapa ambil peduli.