SABOTAGESABOTAGE
GENRE: Aksi / Ngeri / Drama
MULA TAYANGAN: 3 April 2014
PENGARAH: David Ayer
PELAKON: Arnold Schwarzenegger, Sam Worthington sebagai James Murray; Joe Manganiello (Joe Phillips); Terrence Howard (Julius Edmonds); Max Martini (Tom Roberts) dan Kevin Vance (Bryce McNelly).SINOPSIS SABOTAGE
Sabotage mengisahkan mengenai sekumpulan penyiasat rahsia dituduh mencuri wang tunai berjumlah RM300 juta (USD100 juta) daripada sekumpulan penjahat yang diberkas oleh pihak berkuasa.

Selain disiasat oleh pihak polis, pelbagai kejadian pelik turut menimpa kumpulan penyiasat itu apabila satu persatu anggotanya mati dibunuh kejam dipercayai dilakukan oleh kumpulan penjahat itu untuk membalas dendam.


Selepas dua anggota penyiasat itu mati dibunuh mereka mula ragu-ragu dengan kejadian tersebut dan mula menyiasat tentang apa yang berlaku sehingga membawa pertelingkahan dikalangan ahli kumpulan itu.


Pada masa sama, John terdesak untuk membalas dendam atas kematian isteri dan anak lelakinya dengan apa cara sekali pun sehinggalah dia bertemu dengan seorang pegawai penyiasat polis yang membantunya merungkai semua misteri yang berlaku.