MENANTU SEPULUH RIBU (1 - 20 TAMAT)

MENANTU SEPULUH RIBU (TV3)
EPISOD : 20
MULAI: 16 Jun 2014
HARI: Isnin hingga Khamis
MASA: 4.00 petang
SIARAN : Slot Azalea di TV3
PELAKON : Fizz Fairuz, Reen Rahim, Annie Ariffin, Ewan Mohammad, Aida Khalida, Azah Suaymi, Cat Farish, Aishah Atan, Salwa Md Razak
DOWNLOAD MENANTU SEPULUH RIBU (1 - 20 TAMAT)
Menantu Sepuluh Ribu Episod 01 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 02 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 03 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 04 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 05 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 06 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 07 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 08 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 09 = DOWNLOAD 30/6
Menantu Sepuluh Ribu Episod 10 = DOWNLOAD 1/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 11 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 12 = DOWNLOAD
Menantu Sepuluh Ribu Episod 13 = DOWNLOAD 7/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 14 = DOWNLOAD 8/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 15 = DOWNLOAD 9/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 16 = DOWNLOAD 10/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 17 = DOWNLOAD 14/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 18 = DOWNLOAD 15/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 19 = DOWNLOAD 16/7
Menantu Sepuluh Ribu Episod 20 (TAMAT) = DOWNLOAD 17/7
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka cerita
SINOPSIS MENANTU SEPULUH RIBU

Drama romantik komedi ini mengisahkan tentang kehidupan Ikhwan (Fizz Fairuz) yang sentisa komited dalam menguruskan empayar perniagaan milik keluarganya sehingga tiada masa untuk mencari pasangan hidup.

Meskipun begitu, Ikhwan menjadi dambaian ramai wanita kerana rupa parasnya yang kacak dan kekayaan yang dimilikinya. Mona (Salwa Md Razak) merupakan salah seorang wanita yang tidak pernah berputus asa untuk mendampingi Ikhwan. Mona yakin dia akan menjadi isteri Ikhwan kerana dia mempunyai hubungan yang rapat dengan kakak ipar Ikhwan, Azah Suaymi.

Sementara itu, Ikhwan berhasrat untuk memperluaskan lagi perniagaan keluarganya dengan membeli tanah di sebuah kampung untuk membuka kilang. Selepas mendapat sokongan dari ayahnya, Datuk Musa (Cat Farish), Ikhwan segera bergerak ke kampung bekas pemandu ayahnya untuk membeli tanah disitu.

Kehadiran Ikhwan di kampung itu telah disambut baik oleh Haji Yaakob, bekas pemandu ayahnya. Kemudian, Haji Yaakob (Zack Taipan) membawa Ikhwan bertemu Alang Zulkifli Mohd Salleh yang sememangnya memiliki sebidang tanah. Sesampainya di rumah Alang, pandangan Ikhwan tertumpu pada Umairah yang merupakan salah seorang anak dara Alang. Ikhwan terpegun melihat kerajinan Umairah (Reen Rahim) serta sikap pembersih gadis itu.Hajat Ikhwan untuk membeli tanah di kampung itu telaksana juga apabila Alang bersetuju untuk menjual tanah kepada Ikhwan. Ikhwan membuat keputusan untuk berada dii kampung bagi memberi tumpuan kepada pembangunan kilangnya. Dia juga mula berkawan dengan Umairah. Gadis itu juga seing membantu Ikhwan dalam menyediakan juadah berbuka puasa.

Ikhwan senang berkawan dengan Umairah. Apabila Ikhwan jatuh sakit, Umairah kerap menziarahinya di rumah Haji Yaakob sehingga sembuh. Ikhwan terasa terhutang budi pada Umairah kerana mengambil berat tentang dirinya. Dari saat itu, mula lahir bibit cinta di antara Umairah dan Ikhwan. Mona mula mencurigai Ikhwan kerana jarang berada di bandar. Lalu, Mona pergi mencari Ikhwan yang berada di kampung. Mona terus marah apabila ternampak kemesraan di antara Ikhwan dan Umairah. Mona mula merancang pelbagai cara untuk menjauhkan mereka berdua.


Sementara itu, Ikhwan meluahkan hasratnya untuk memperisterikan Umairah. Keluarga Ikhwan terkejut apabila mendapat tahu Ikhwan sudah mempunyai calonnya sendiri. Apakah yang akan terjadi selepas itu?

Adakah hasrat Ikhwan untuk menikmati kebahagian bersama Umairah akan tercapai? Berjayakan Datuk Musa mendapat menantu pilihannya? Apakah rancangan Mona untuk merosakkan hubungan Ikhwan dan Umairah?