KIMCHI RAYA (DOWNLOAD)
KIMCHI RAYA
TARIKH: 29 Julai 2014
MASA: 12.30 tengahari
PELAKON: Nad Zainal, Shahrul Ridzwan, Norish Karman dan Shah Iskandar.DOWNLOAD KIMCHI RAYA (TV9)
DOWNLOAD = PART1 - PART2

SINOPSIS KIMCHI RAYA (TV3)
Mengisahkan Jihan, bekerja sebagai kerani di sebuah syarikat agensi perlancongan, sangat meminati rancangan dan drama Korea. Dia sering berangan-angan untuk berhari raya di Korea, sehinggakan suatu hari dia memenangi hadiah utama iaitu tiket penerbangan ke Korea dalam satu pertandingan.


Kebetulan pula, tarikh tiket penerbangan ke Korea jatuh pada Hari Raya Aidilfitri yang pertama. Namun Jihan nekad untuk meneruskan misinya ke Korea walaupun telah dinasihati oleh keluarga.

Berlaku salah faham antara Jihan dan abangnya yang bertugas di Korea. Jihan menyangkakan yang abangnya terima mesej kepergiannya ke sana, sedangkan abangnya dalam perjalanan pulang ke Malaysia untuk berhari raya bersama keluarga. Dia tidak memberitahu keluarganya kerana ingin memberikan kejutan.

Keadaan menjadi kalut apabila Jihan terpaksa berhadapan dengan budaya dan kehidupan Korea yang berbeza dari Malaysia apatah lagi ia terpaksa menghadapinya bersendirian. Namun, dia bernasib baik apabila bertemu dengan seorang lelaki campuran Melayu-Korea yang tinggal di sana.

Bagaimana Jihan berhadapan dengan situasi yang terlalu asing baginya? Drama komedi ini dilakonkan oleh Nad Zainal, Shahrul Ridzwan, Norish Karman dan Shah Iskandar.