MELARIK AWAN (1 - 20 TAMAT)

MELARIK AWAN (TV3)
EPISOD : 20 episod
TARIKH : 9 September 2014 ( Isnin-Khamis, 4ptg)
SIARAN : Slot Azalea TV3
PELAKON : Dayana Roza, Aizat Hassan, Shiqin Kamal, Ammar Titan, Anne Abdullah, Sheila Mambo dan Zulkifli Ismail.
DOWNLOAD MELARIK AWAN (1 - 20 TAMAT)
Melarik Awan Episod 01 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 02 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 03 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 04 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 05 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 06 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 07 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 08 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 09 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 10 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 11 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 12 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 13 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 14 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 15 = DOWNLOAD
Melarik Awan Episod 16 =
Melarik Awan Episod 17 =
Melarik Awan Episod 18 =
Melarik Awan Episod 19 =
Melarik Awan Episod 20 (TAMAT) =
Kredit: dfm2u, kepalabergetar, fmt, tonton, malaymoviemy, FB pereka cerita
SINOPSIS MELARIK AWAN

Kehidupan Fatihah (Dayana Roza) mula diuji dengan kehilangan ibu yang disayangi kerana penyakit barah payudara yang dihidapinya. Kerana tidak mahu bapanya, Harun (Mubarak Majid) tinggal sendirian Fatihah melupakan impiannya untuk menyambung pelajaran.Dia juga tidak mahu Harun merasa terbeban. Setelah kematian Rabiah, Harun sering sahaja didekati oleh Zaiton (Anne Abdullah). Entah kenapa Harun terlalu mudah menerima kehadiran Zaiton walaupun pada mulanya Harun telah berjanji kepada Fatihah tidak sekali-kali akan menduakan arwah ibunya.

Pada mulanya Fatihah amat sukar menerima kenyataan bahawa dia akan menerima seorang ibu tiri dan akan menjadi kakak tiri kepada Areya (Shiqin Kamal). Areya sering sahaja bersikap jahat terhadap Fatihah. Tanpa pengetahuan Fatihah dan Harun sebenarnya Zaiton telah lama menaruh hati terhadap Harun tetapi Rabiah terlebih dahulu telah merebut hati Harun. Semenjak itu Zaiton bertekad untuk mendapatkan Harun dengan apa cara sekalipun termasuklah menggunakan bomoh.

Fatihah sekali lagi diuji selepas perkahwinan Harun dan Zaiton apabila Harun mengalami kemalangan yang mengakibatkan lumpuh dan tidak lama kemudian meninggal dunia. Akhirnya Zaiton telah menunjukkan belangnya apabila dia mengusir Fatihah dari rumah dan menjualnya kepada Rayyan (Aizat Hassan), anak orang kaya yang ingin membeli tanah milik Harun. Pada mulanya Fatihah tidak mahu tetapi Zaiton tetap menghalaunya untuk membolot harta peninggalan arwah suaminya. Zaiton juga turut melemparkan pelbagai fitnah terhadap Fatihah sehingga Rayyan amat benci dan memberi layanan buruk kepada Fatihah. Hanya ibu bapa dan adik Rayyan, Haziq (Ammar Titan) yang melayan Fatihah dengan baik.


Apakah yang akan terjadi kepada Fatihah yang dipaksa menjadi orang gaji di rumah Rayyan, lelaki yang tidak pernah dikenalinya?