KALAU HATI INI RAMA-RAMA (1 - 13 TAMAT)

KALAU HATI INI RAMA-RAMA (TV2)
EPISOD : 13 episod
TARIKH : Mulai 2 Jun 2015
HARI: Selasa-Khamis,
MASA : 9.00 malam
SIARAN : Slot Selekta Prima TV2(RTM)
PELAKON : Yana Samsudin, Iqram Dinzly, Iskandar Zulkarnain, Zarina Zainoordin, Norish Karman, Hafidzuddin Fazil, Syed Ali, Qazem Nor, Aida Ruyati dan Ann Abdullah
DOWNLOAD KALAU HATI INI RAMA-RAMA (1 - 13 TAMAT)
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 01 = DOWNLOAD
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 02 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 03 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 04 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 05 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 06 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 07 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 08 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 09 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 10 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 11 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 12 =
Kalau Hati Ini Rama rama Episode 13 (TAMAT) =SINOPSIS KALAU HATI INI RAMA-RAMA
Kisah mengenai Nur yang mencari kerja di Kuala Lumpur namun tidak berjaya. Setelah dia selesai salah satu temuduganya, Nur ternampak sebuah dompet di tandas ketika bersiar-siar di sebuah kompleks membeli belah. Dia cuba menghubungi pemilik dompet untuk memulangkan kembali kepada pemilik asalnya iaitu Munirah Arshad, iaitu isteri kepada Zubir dan juga ibu kepada Iskandar.

Munirah terharu dengan sikap Nur dan menyarankan suaminya Zubir agar Nur diambil bekerja di hotel mereka. Akhirnya, Nur diambil bertugas sebagai Pegawai Khidmat Pelanggan. Pada masa yang sama, Iskandar berpisah dengan tunangnya Vee, seorang dramatis terkenal. Vee didakwa ada hubungan sulit dengan pelakon lain dan heboh dilaporkan media. Iskandar yang kecewa meminta ibunya mencarikan jodoh dalam masa yang terdekat dengan niat untuk mengajar Vee.

Oleh kerana Munirah memang sukakan sangat dengan Nur, maka Munirah menjodohkan Nur dengan Iskandar menjadi suami isteri. Namun begitu, Iskandar tidak ikhlas dengan perkahwinan tersebut hanya sekadar untuk mengajar bekas kekasihnya Vee. Vee pula meroyan bila dikhabarkan pernikahan tersebut kerana dia masih memerlukan Iskandar untuk duit. Vee berazam untuk memiliki semula cinta Iskandar dan perkara itu dikesan oleh Munirah.

Munirah dan Zubir menghantar Iskandar dan Nur untuk mengambil alih sebuah hotel di Bosnia dan dibantu oleh sepupu Iskandar iaitu Emir. Di sinilah bermula insiden-insiden di antara kedua mereka.