M.A.I.D (1 - 20 TAMAT)

M.A.I.D (ASTRO RIA)
EPISOD :
MULAI: 15 Jun 2015,
HARI:  Isnin-Jumaat
MASA: 10malam
SIARAN : Astro Ria (104)
PELAKON : Zul Ariffin, Ayda jebat, Nina Nadira, Tasha Shilla, Nina Juren, Nina Nadira, Eizlan Yusof, Hefny Sahad, Mak Wan LatahDOWNLOAD M.A.I.D (ASTRO RIA)
M.A.I.D Episode 01 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 02 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 03 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 04 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 05 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 06 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 07 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 08 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 09 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 10 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 11 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 12 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 13 = DOWNLOAD-new
M.A.I.D Episode 14 = DOWNLOAD
M.A.I.D Episode 15 = DOWNLOAD
M.A.I.D Episode 16 = DOWNLOAD
M.A.I.D Episode 17 = DOWNLOAD
M.A.I.D Episode 18 = DOWNLOAD
M.A.I.D Episode 19 = DOWNLOAD
M.A.I.D Episode 20 (tamat) = DOWNLOAD
FB pereka cerita


mari ramai ramai like fanpage facebook perekacerita - http://www.facebook.com/likeperekacerita
SINOPSIS NOVEL M.A.I.D

Mengisahkan kehidupan seorang gadis bernama Noorul yang menjadi pembantu rumah di rumah mewah seorang Jurutera kacak bernama Harris Tan Sri Hamdan, yang sangat cerewet sehinggakan Noorul mengelarkannya Mr.F (jolokan untuk ‘fussy’). Noorul pernah bekerja di sebuah kilang tetapi telah ditutup dan menjadi penganggur seketika sebelum membuat keputusan untuk bekerja sebagai orang gaji.
Mr.F seorang yang tidak mesra alam, suka menengking dan suka memberi arahan dengan meninggalkan nota di setiap ceruk rumahnya. Pada suatu hari Mr. F menyuruh Noorul memasak Nasi Beriyani untuknya, perkara tersebut merungsingkan Noorul kerana dia tidak tahu memasak. Oleh itu, Noorul nekad untuk belajar memasak dengan menghadiri kelas memasak Chef Aidil. Lama-kelamaan mereka mula mengenali, Noorul mula jatuh cinta dengan majikannya.
Fitnah yang melanda menyebabkan Noorul dan Mr. F terpaksa bernikah untuk menutup malu dan mahu menjaga reputasi perniagaan keluarga Tan Sri dan Puan Sri. Noorul yang memendam perasaan cintanya kepada Mr.F mula gusar bolehkah dia menerimnya sebagai isteri. Dalam masa yang sama, mereka tertanya-tanya siapakan dalang disebalik menyebaran fitnah ini. Adakah angkara Asyraf, yang sememangnya berdendam dengan Noorul? Atau pun, musuh perniagaan Tan Sri Hamdan? Mampukah Noorul dan Mr. F melayari bahtera rumah tangga bersama? Bagaimana pula dengan Elisa yang sememangnya cintakan Mr. F? Apa pula yang akan terjadi apabila Nurina, bekas kekasih Mr. F pulang ke Malaysia untuk menagih kembali cinta daripada lelaki itu? Haikal pula, dapatkah menerima Noorul, orang yang dicintainya sebagai kakak ipar?