CINTA SI WEDDING PLANNER (1 - 28 TAMAT)

CINTA SI WEDDING PLANNER
EPISOD : 28 Episod
TARIKH / MASA : 2016
SIARAN : Slot Akasia TV3
PELAKON : Mira Filzah, Adi Putra, Shima Anuar
DOWNLOAD CINTA SI WEDDING PLANNER
Cinta Si Wedding Planner Episod 01 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 02 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 03 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 04 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 05 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 06 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 07 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 08 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 09 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 10 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 11 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 12 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 13 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 14 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 15 =DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 16 =DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 17 = DOWNLOAD
Cinta Si Wedding Planner Episod 18 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 19 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 20 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 21 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 22 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 23 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 24 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 25 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 26 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 27 =
Cinta Si Wedding Planner Episod 28 (TAMAT) =


Want To Save The World? Here Are 8 Ways You Could Be A Superhero In 2016- KLIK

Millions of people around the world are doing this ONE thing for our planet. How about you? - KLIK

What Cuti Trends & Hot Destinations Did Malaysians Make Popular This 2015? Watch.- KLIK

8 Perkara Yang Boleh Buat Chinese New Year Korang Lebih ‘Ong’ Tahun Ini!- KLIKSINOPSIS CINTA SI WEDDING PLANNER (1 - 28 TAMAT)
Izara Batrisya (Zara), seorang wedding planner, Zara yang merupakan penyambung usaha dan perniagaan butik pengantin arwah ibunya sejak 4 tahun yang lalu selapas kematian kedua orang tuanya akibat kemalangan. Dalam masa yang sama Zara menyulam kasih bersama sepupunya, Bazli . Cinta mereka cinta jarak jauh ini kerana Bazli menyambung pelajaranya di luar negara. Bazli berjanji akan mengotakan janjinya selepas habis belajar. Selama 4 tahun mereka merahsiakan perhubungan dari pengetahuan Mak lang dan Pak lang ( keluarga Bazli ).

Fariz Adryan (Fariz), ex navy yang pernah dicurangi oleh Shahira Nadia Dato Zainal seorang model terkenal . Fariz bercinta selama 7 tahun dan hampir menjadi tunangannya. Kerana satu insiden Fariz menutup pintu hati untuk sebarang wanita. Hakimi rakan seperjuangan Fariz semasa di navy punca segalanya kerana cemburu . Fariz juga pernah jatuh dan hilang di laut semasa bertugas. Faris diselamatkan oleh nelayan dan sejak itu Fariz lebih dikenali sebagai seorang yang tegas , baran yang sukar dikawal dan susah nak senyum tetapi disenangi oleh kanak-kanak terutama Nana ( anak kak long ).

Keperibadian Zara memikat hati Puan Marina, salah seorang pelanggannya. Memandangkan Zara sebatang kara di KL, lantas Zara dijadikan anak angkat oleh Puan Marina yang telah mempunyai 4 orang anak. Pertemuan mereka bermula apabila Zara menjadi wedding planner Alang ( Mikail anak ke 3 ) Puan Marina. Pertemuan Fariz dan Zara kerana berebutkan tempat parkir telah mendatangkan satu perasaan kepada Fariz. Lebih menarik lagi, Fariz adalah anak kedua Puan Marina. Maka pertemuan demi pertemuan berlangsung antara mereka tanpa disedari mengukuhkan lagi perasaan Fariz terhadap Zara .

Bazli yang pulang dari luar negara mengambil keputusan untuk berterus terang pada keluarganya tentang hasrat hatinya menikahi Zara . Siapa sangka perhubungan yang terjalin 4 tahun tanpa diketahui oleh keluarga tiba-tiba hancur bila ditentang keras oleh Mak lang dan Pak lang. Perhubungan mereka haram bila berkahwin kerana meraka adalah adik beradik kembar. Bazli jugalah satu- satunya wali bila Zara akan berkahwin kelak. Bazli tidak dapat menerima hakikat. Hatinya hanya untuk Zara. Kerana kecewa Bazli sanggup melukakan hati dan menyakiti Zara. Bazli memaksa Zara membuat ujian DNA. Bazli tetap tidak percaya walaupun ujian DNA menyatakan kebenaran. Mengetahui Zara cuba bangkit dari cinta terhalangnya dan demi melindungi Zara dari terus-terusan diganggu oleh Bazli. Fariz nekad menghulur tangan bagi memimpin Zara ke masa hadapan dalam sebuah ikatan perkahwinan. Zara pula terpaksa akur menerima lamaran Fariz setelah didesak oleh mak lang dan pak langnya.


Fariz dan Zara hidup bahagia selepas berjaya melepasi tempoh penyesuaian mereka. Fariz yg baran, moody dan beku berubah menjadi loving dan romantik. Sementara Zara pula cuba menjadi isteri terbaik buat suaminya yang tercinta. Sedang mereka menikmati fasa bahagia alam rumahtangga, Zara menerima ugutan meminta dia meninggalkan Fariz. Sementara Shirah pula datang merayu untuk kembali kepada Fariz. Fariz menjadi tertekan sehingga mengabaikan Zara dan kembali menjadi mudah baran. Fariz silap percaturan dalam usaha menyelamatkan rumahtangganya hingga akhirnya tercetus perbalahan antara mereka hinggakan Zara menuntut perceraian dan membawa diri ke bumi Auckland.

Akhirnya Bazli dapat menerima hakikat yang Zara adalah adik kembarnya. Dengan bantuan Bazli, Zara dan Fariz kembali bersatu tetapi ancaman yang lebih hebat datang mengancam rumahtangga mereka. Kegilaan dan obsesi Shirah semakin tidak terkawal sehingga nyawa Zara dan kandungannya menjadi taruhan. Shirah mempunyai split personalities diseases. Ini berlaku disebabkan tekanan dan masalah dalam keluarganya.