ABANG SADO JEMUR KAIN (DOWNLOAD)

ABANG SADO JEMUR KAIN
EPISOD : 20 episod
MULAI:  : 16 November 2015,
HARI: Isnin-Khamis,
MASA: 6.30 petang
SIARAN : Slot Iris TV3
PELAKON : Shah Jaszle, Cat Farish, Ammar Alfian, Janna Nick, Azlan Mokhtar (Lan Siro), Idris Khan, Afzan Rahman, Kartina Aziz, Kay Maria, Fiza Halim, Keena Mentor
DOWNLOAD ABANG SADO JEMUR KAIN
Abang Sado jemur Kain Episod 01 = DOWNLOAD
Abang Sado jemur Kain Episod 02 = DOWNLOAD
Abang Sado jemur Kain Episod 03 = DOWNLOAD
Abang Sado jemur Kain Episod 04 = TONTON
Abang Sado jemur Kain Episod 05 = DOWNLOAD
Abang Sado jemur Kain Episod 06 = DOWNLOAD
Abang Sado jemur Kain Episod 07 = TONTON
Abang Sado jemur Kain Episod 08 = TONTON
Abang Sado jemur Kain Episod 09 = TONTON
Abang Sado jemur Kain Episod 10 =
Abang Sado jemur Kain Episod 11 =
Abang Sado jemur Kain Episod 12 =
Abang Sado jemur Kain Episod 13 =


SINOPSIS ABANG SADI JEMUR KAIN
Mengisahkan Marzuki (Shah Jaszle), Budin dan Riduan (Cat Farish dan Lan Siro) yang telah membuka tempat penjagaan haiwan. Satu hari, kedai haiwan Marzuki didatangi seorang wanita Cina yang kelihatan sedih mengadu kucingnya mati dan meminta bantuan Marzuki untuk menguburkan kucingnya. Marzuki bersimpati lalu membantu wanita itu.

Pada sebelah malam ketika dalam perjalan ke rumah, Marzuki bertembung dengan sekumpulan pemuda yang sedang membelasah seorang lelaki. Marzuki mengenali lelaki yang dibelasah itu sebagai Idrus lalu membantu menyelamatkanya. Menurut Idrus, budak-budak itu yang memukulnya itu adalah samseng jalanan yang mencuba untuk merompaknya.
Setibanya dirumahnya, Marzuki disambut oleh isteri tercinta bernama Elyana (Janna Nick) dan anak lelakinya Amir. Marzuki berasa amat bertuah kerana mempunyai keluarga yang bahagia. Ibu mertuanya, Mariam (Kartina Aziz) juga turut menjaga kebajikan anak menantunya dengan menyediakan makan malam. Ketika mereka sedang beristirehat bersama keluarga, Marzuki dikejutkan dengan satu panggilan. Ianya adalah daripada kawannya Dino, yang sedang dalam bahaya. Marzuki bergegas keluar dari rumah untuk membantu kawannya dan ini membuatkan hati ibu mertuanya tidak keruan.


Sebaik sahaja Marzuki hendak keluar rumah, Mariam berasa curiga terus bertanya kepada menantunya. Mariam tahu tentang kisah silam Marzuki yang merupakan bekas samseng. Marzuki berkeras menyangkal tuduhan Mariam.

Apabila berjumpa Dino, dia menceritakan kepada Marzuki yang dia telah diancam oleh sekumpulan samseng kerana tersalah mengurat wanita yang merupakan isteri kedua seorang ketua kumpulan samseng. Dino kecewa apabila Marzuki tidak dapat membantunya kerana dia telah bersara daripada menjadi samseng.

Bagaimana Dino ingin menyelamatkan diri sendiri? Adakah Dino berjaya memujuk Marzuki untuk menyelamatkannya daripada kumpulan samseng yang mengejarnya itu?