AKULAH BALQIS (1 - 24 TAMAT)

AKULAH BALQIS
EPISOD : 24 episod
TARIKH / MASA : 18 November 2015 (Isnin-Khamis, 7.02 petang)
SIARAN : Slot Akasia TV3
PELAKON : Puteri Balqis Azizi, Aeril Zafrel, Nabila Huda, Nazim Othman, Nadia Brian, Puteri Aishah, Nabilah Dally, Fazlina Ahmad Daud, Amai Kamarudin, Anne Abdullah, Mohd Benladin, Balkisyh Semundur Khan, Zulkifli Ismail, Aziza Kazan
DOWNLOAD AKULAH BALQIS
Akulah Balqis Episod 01 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 02 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 03 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 04 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 05 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 06 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 07 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 08 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 09 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 10 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 11 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 12 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 13 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 14 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 15 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 16 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 17 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 18 =DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 19 =DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 20 =DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 21 =DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 22 =DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 23 = DOWNLOAD
Akulah Balqis Episod 24 (TAMAT) =DOWNLOAD
FB pereka cerita

SINOPSIS AKULAH BALQIS
Mengisahkan tentang kanak-kanak bernama Balqis (Puteri Balqis), yang meneruskan kehidupan tanpa bimbingan kedua orang tua yang lalai dengan tanggungjawab untuk membesarkannya. Gadis seusianya mungkin sedang bermain-main dengan riang tanpa perlu risau memikirkan bagaimana mereka perlu merancang perjalanan untuk meneruskan hidup.
Berlainan dengan Balqis, dia perlu mengorbankan zaman kanak-kanaknya untuk mencorak kehidupannya sendiri, terumbang ambing tanpa bimbingan ibu bapa. Kedua ibu bapanya, Yamin (Aeril Zafrel) dan Seri (Nabila Huda) sibuk mencari pekerjaan setelah syarikat tempat bekerja Yamin jatuh muflis. Seri juga mula bekerja untuk membantu Yamin dan mengabaikan Balqis. Balqis terpaksa berhenti sekolah kerana tiada siapa yang boleh menghantarnya ke sekolah.
Kerana tertekan dengan desakan hidup, Yamin mula terlibat dengan dadah setelah mereka tinggal di rumah kawan baiknya, Zali (Kamal Kamarudin), seorang pemuzik di kelab malam. Kerana ketagihan dadah, wang yang diperolehi Yamin dengan bekerja sambilan sering tidak mencukupi. Ketagihan Yamin akhirnya turut mempengaruhi Seri yang kemudiannya menyebabkan mereka dimasukkan ke dalam Pusat Pemulihan Dadah menyebabkan Balkis hilang tempat bergantung. Zali pula tidak sanggup untuk menjaga Balqis dan mahu menghantar Balqis ke rumah kebajikan masyarakat. Balqis melarikan diri dan hidupnya semakin melarat apabila terpaksa merempat di jalanan.

Muncul pula Milda (Nadia Brian), seorang model terkenal yang seringkali bermimpi mengenai Balqis tanpa dia sendiri mengenali anak kecil itu. Suatu hari, mimpi Milda menjadi nyata apabila dia telah melanggar Balqis sama seperti di dalam mimpinya. Kerana itu juga, Balqis dibawa pulang oleh Adi (Nazim Othman), suami kepada Milda yang kasihan dengan nasib Balqis.


Pada awalnya, Milda tidak menyenangi kehadiran Balqis dalam keluarga mereka. Berbeza dengan Adi yang menjaga Balqis seperti anaknya sendiri. Adi merasa senang dengan kehadiran Balqis dan mereka menjadi semakin akrab. Adi memang menginginkan zuriat sendiri tetapi tidak bagi Milda. Setiap kali Milda dan Adi bertengkar, pasti Balqis akan mencari jalan supaya Adi dan Milda berbaik. Kerana itu juga, hati Milda semakin lembut dengan kebaikan Balqis dan mula menerima Balqis.

Tiba-tiba, satu hari Yamin dan Seri muncul di depan pintu rumah Adi. Milda dan Adi tidak sanggup menyerahkan semula Balqis kepada ibu bapa kandungnya itu. Adi dan Milda takut kehilangan Balqis dan membuat keputusan untuk melarikan Balqis dari ditemui oleh ibu bapa kandungnya.

Bagaimanakah kesudahan hidup Balqis? Berjayakah Yamin dan Seri menemui Balqis dan menebus kesalahan kerana membiarkan satu-satunya zuriat mereka hidup merana?