KONVOKESYEN UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG (UMP)

Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP)
CANSELOR
Kebawah Duli Yang Teramat Mulia Tengku Mahkota Pahang
Tengku Abdullah Al-Haj Ibni Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah
DK., SSAP., SIMP., DK (Terengganu)., DK (Johor)., SPMJ., PAT.

Majlis Konvokesyen ke 6 Universiti Malaysia Pahang (UMP) 2011

Ucapan Tahniah kepada semua student UMP yang berjaya mendapat ijazah dan diploma untuk majlis konvo kali ini. UMP yang dulunya dikenali sebagai KUKTEM telah berjaya mengadakan majlis konvokesyen untuk kali ke 6 dan juga merupakan majlis konvokesyen yang ke2 bagi admin blog PEREKACERITA. First masa zaman diploma dan hari ini buat kali ke2 untuk ijazah sarjana muda kejuruteraan.

UMP banyak memberi 1001 pengajaran dan jasa buat student UMP. Niat admin masuk belajar sarjana muda adalah untuk mendapat perkerjaan yang baik setelah tamat dari universiti. Dengan berbekalkan cita cita untuk menjadi seorang Engineer yang dikatakan boleh hidup mewah dengan gaji yang mahal.. Tamat juga tempoh admin sebagai mahasiswa UMP.
Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP)
Kini cita cita telah tercapai untuk mendapat title "Engineer" dengan gaji melebihi RM2K tetapi terasa agak kosong di hati?? banyak kerja yang diberi memerlukan knowledge engineering yang kuat tetapi disebabkan niat awal masuk UMP sudah kurang tepat menyebabkan admin perlu study banyak pekara kerana zaman belajar dulu kurang fokus hanya mengejar "LULUS SEKADAR TINGGIKAN POINTER" setelah habis belajar ilmu banyak yang lupa..

Saat suka duka di UMP pasti akan dikenang buat selamanya oleh para graduan UMP.
Terima kasih daun keladi
Jasa budi UMP sentiasa dihati
Doa diberikan keberkatan ilmu yang telah dipelajari
Pastinya ilmu akan diamalkan kami sampai mati

Untuk info konvokesyen UMP dengan lebih detail korang boleh masuk website UMP - http://konvo.ump.edu.my/


Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP)

PENGENALAN EXPOCONVO 2011

EXPOCONVO Universiti Malaysia Pahang adalah salah satu acara tahunan UMP yang wajib diadakan pada setiap tahun bagi meraikan para graduan yang telah telah tamat pengajian mereka dan menghadiri Istiadat Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP). Pelbagai acara yang diketengahkan. Acara –acara yang ada bukan sahaja mengasah minda dan mempunyai unsur ilmiah, sinonim dengan tertubuhnya UMP sebagai gedung ilmu, namun, terdapat juga acara yang menguji ketahanan fizikal dan mental. Acara-acara ini menerapkan semua nilai Jasmani, Rohani, Emosi, dan Intelektual (JERI) yang digariskan oleh pihak UMP. Kombinasi ini tidak disangkal telah merangkumi semua nilai teras UMP serta kemahiran insaniah yang digariskan oleh Kementrian Pengajian Tinggi Malaysia.

Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP)
Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Pahang (UMP)