TUTORIAL GENGBLOGWALKING - WAWWI BLOGWALKING

Salam harini aku nak share 1 software yang sangat menarik untuk blogger. Software ni seperti widget link exchange yang memberi point dan keistimewaan kepada blogger semasa blogwalking. Aku baru aje faham sistem yang digunakan.. sangat menarik.. so aku share agak widget ni tersebar dan kita mendapat menaikkan trafik blog bersama sama.
TUTORIAL WAWWI BLOGWALKING

Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.

Matrik nx15
Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah

Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger

Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.

Anda pasti teruja menggunakan sistem ini dengan kedalaman sehingga level 15.

Autospillover

Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.

Sistem yang digunakan:
MATRIK (nx15) + AutospilloverSistem Mata (Point)

Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.

Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata (jika upline melihat blog anda) dan dari 5 mata hingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).

Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:

Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 MataJika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata. Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.

Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata

Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.

Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.

Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata

Potensi Nilai Mata Referral

Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata

Jumlah keseluruhan:
43924 mata

Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog.

Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.

Jika anda meminati widget ini, silalah ikuti perkembangan semasa widget ini melalui Twitter dan Facebook kami.


WAWWI BLOGWALKING vs NUFFNANG
Daripada beberapa sumber blog yang boleh dipercayai. wawwi blogwalking tidak melawan syarat pengiklanan nuffnang. walaupon kita register wawwi blogwaking tetapi kita masih berstatus glitterati. Selagimana Nuffnang tidak mengharamkan Shoutbox atau aktiviti blogwalking, atau pemasangan widget blogroll (Wawwi Matrix Blogwalking ialah widget list blogroll) maka selagi itulah boleh digunakan sistem widget ini sebab ia bukanlah sistem yang boleh generate trafik secara automatik (bukan autosurf dan bukan robots traffic surfing).


SOALAN SOALAN LAZIM
Q: Bagaimana Wawwi Matrik BlogWalking Berfungsi?
A: Ia berfungsi apabila anda mendaftarkan URL blog anda, maka anda akan menerima satu kod widget yang akan dipasang ke blog anda. Apabila terdapat pelawat atau blogwalker yang mendaftarkan diri di widget anda, maka anda mendapat downline dan kerja yang sama akan dilakukannya.

Q: Status akaun untuk ahli biasa?
A: Status akaun ahli biasa ialah Matrik 5x5

Q: Bagaimana untuk mendapatkan kod skrip widget ini?
A: Anda boleh mendapatkan kod anda semula semudah memasukkan URL dan email di mana-mana widget Wawwi Matrik BlogWalking yang anda jumpa.

Q: Bagaimana boleh dapat trafik?
A: Trafik akan datang apabila anda mempunyai senarai Network yang besar. Hal ini kerana URL blog anda akan terdapat di blog-blog downline anda sehingga kedalaman level ke 15. Setiap klik akan memberi jumlah mata kepada anda dan point tersebut akan diguna untuk naiktaraf status Matrik anda samada lebar atau kedalaman.

Q: bagaimana cara untuk cek points?
A: Dalam widget sebelah atas ada tertulis seperti berikut:-Senarai Network: Nama Blogger . Klik pada Nama Blogger untuk melihat status akaun dan network blogwalker Hafiz di situ.


CONTEST WAWWI UNTUK BLOGGER

Pihak wawwi juga telah menyediakan banyak contest yang menawarkan hadiah menarik kepada blogger. untuk keterangan lanjut sila ke http://gengblogwalking.wawwi.com/ Atau ke http://gengblogwalking.wawwi.com/geng-blogwalking.html
Share/Bookmark